Vandaag is het vaderdag.

De ORTS wenst alle vaders een hele gezellige dag toe !

Wat weten we eigenlijk van Vaderdag, het is tegenwoordig zo gewoon, alsof het er altijd al geweest is, maar dat is niet zo. In navolging van moederdag werd in Amerika1909 geijverd door een trotse dochter voor vaderdag. Haar vader, oorlogsveteraan had zijn vrouw bij de geboorte van hun 6e kind verloren in het kraambed en voede in zijn eentje 6 kinderen op. Zijn dochter wilde hem hiervoor in het zonnetje zetten. Zo vierde men op 19 juni 1910 in de staat Washington voor het eerst vaderdag.

Nu wordt vaderdag over de hele wereld gevierd. Maar op heel veel verschillende dagen. Als wij in Nederland denken dat Vaderdag altijd op de 3e zondag in juni valt, dan is dat voor de rest van de wereld niet zo. Zo wordt het in Duitsland gevierd op de dag dat Jezus naar zijn vader in de hemel ging: Hemelvaartsdag. In sommige landen wordt het vast op 19 maart gevierd. De 2e zondag in november is het in veel scandinavische landen vaderdag. Maar niet in Denemarken want daar is het op 5 juni etc..

Hoe dan ook. In Oosterhout en omgeving is het vandaag Vaderdag. Pappa’s kunnen vandaag ook nog eens van alles gaan doen. Zo is er de 41e bourgondische Kermis in Dorst, of in De Schelp kun je gaan luisteren naar Sunny Days, bij Catharinadal De Zandsculpturen bekijken, of om 15.00 uur met z’n allen voor de buis voetbal kijken Nederland – Polen in het EK 2024

VEEL PLEZIER VANDAAG VOOR ALLE VADERS.

Foto: Freepik