En de winnaar is……. Dorst

Gisteren speelde Polen tegen Nederland in het Volksparkstadion in Hamburg. Maar in Dorst werd er om het hardst gestreden voor de overwinning.

Sinds 2021 runnen Marta & Piotr Jamroz een eetcafé in Dorst. Omdat zij zelf van Poolse afkomst zijn, hebben ze naast heerlijke Nederlandse gerechten, ook traditionele Poolse gerechten op het menu staan. In de loop der tijd betekent dit dat zij een beetje de huiskamer van veel Poolse gezinnen uit de omgeving zijn geworden.

Maar daarnaast zijn zij ook het thuishonk van Dorstse verenigingen en feestend Dorst en een essentieel onderdeel van het traditionele carnaval. Dus iedereen kent Piotr en zijn vrouw Marta.

Het is dan ook geen wonder dat hier gisteren de grote zaal en een deel van het eetcafé bevolkt werd door Nederlanders en Polen die gezellig samen bij Piotr de wedstrijd kwamen kijken. Het was een over en weer van ohhh en ahhhh en natuurlijk de vreugde bij een doelpunt.

Buiten het feit dat de wedstrijd eindigde op 1-2 in het voordeel van Nederland is de winnaar hier eigenlijk Dorst, waar het mogelijk is om zo gezellig en saamhorig samen voetbal te kijken op een eigen vertrouwde locatie.