Padel of toch Tennis

TC Den Hout weet het wel !

Tennis Club Den Hout, geeft bij monde van voorzitter, Jan Pieter de Pender in een gesprek met ORTS vanmiddag aan dat de keuze voor zijn club niet moeilijk is.

Wat is Padel eigenlijk ? De sport komt uit Mexico in de 60er jaren en via Spanje naar Europa. Het is een soort van tennis, waarbij gespeeld wordt in een omsloten ruimte, kleiner dan een tennisveld. Houdt het midden, qua snelheid, tussen tennis en squash. Je speelt meestal met 4 personen en net als bij squash mag je gebruik maken van de wanden. Het balgeluid is veelvuldiger en harder dan bij tennis.

TCDHO is de Oosteindse Tennisclub, hier liggen gravel banen, maar geen padelbanen. OTC De Oosterhoutse tennisclub heeft padelbanen en TV Dorst had ooit de wens maar die ging niet in vervulling.

Maar TC Den Hout floreert geweldig als club zonder padel, of misschien wel dankzij padel. Zij trekken leden die rustig, in een ongedwongen sfeer in het buitengebied kleinschalig willen tennisen zonder, zoals Jan Pieter de Pender het benoemd “het padelgeweld”. Luister wat hij hierover te zeggen heeft in onze uitzending van vandaag. https://orts.nl/radio-programma-gemist/?id=15688681&dt=