Het eerste wapenfeit van burgemeester Frans Backhuijs.

Frans Backhuijs heeft vandaag zijn eerste werkdag in Oosterhout. Van een inwerkperiode zoals je dat met veel andere beroepen hebt, is bij een burgemeester geen sprake. Dus hij leunt en steunt op het ambtelijk apparaat van de gemeente, maar hij heeft wel een kort lijntje naar Mark Buijs mocht dat voor raad en avdvies nodig zijn.

Een van de leuke dingen van het burgemeesterschap is aanwezig zijn bij jubilea. Zo ging Frans Backhuijs vandaag, als eerste officiele plichtpleging op bezoek bij een echtpaar wat 60 jaar getrouwd was.

Uiteraard zal hij woensdag en donderdag de vergadering van de gemeenteraad leiden. Dit is best een heftige vergadering en gaat over de perspectiefnota. Maar met de bestuurlijke ervaring en kennis die hij in huis heeft, zegt hij dat hij deze met vertrouwen tegemoet ziet.

Wat we misschien nog niet wisten van deze waarnemend burgemeester is dat hij ooit naar de burgmeesterspost van Oosterhout gesoliciteerd heeft.

Meer weten over de eerste dag van burgemeester Frans Backhuijs in Oosterhout, luister dan naar het interview met Ad Evers in Oosterhout Vandaag https://orts.nl/radio-programma-gemist/?id=15707236&dt=

Foto: Free Pics