“Onze” Mark Buijs werd geïnstalleerd in Roosendaal.

In het Engels zouden ze zeggen dat het vandaag “changing of the Guard” was. In Oosterhout nam Frans Backhuijs het roer over van Mark Buijs. En in Roosendaal werd Mark Buijs geïnstalleerd.

Mark Buijs heeft hier al de Ambtsketen om van Roosendaal, die hij kreeg omgehangen door Jac Wezenbeek, gemeenteraadslid en fractievoorzitter van Vitaal Liberaal. Deze keten bestaat o.a. uit Roosendaalse Roosjes en in de keten zijn, op verzoek van zijn voorganger burgemeester Han van Midden, alle bij Roosendaal behorende dorpen vertegenwoordigd met hun initiaal. Roosendaal, Wouw, Heerle, Nispen, Wouwse Plantage en Moerstraten.

Mark zal hem ongetwijfeld met trots dragen, zoals hij ook de ambtsketen van Oosterhout die door Niel Steenbergen is ontworpen met trots heeft gedragen.