Waarnemend burgemeester Frans Backhuijs

Telefonisch te gast bij Ad Evers in het programma Oosterhout Vandaag om 12.05 uur vandaag.

Vandaag wordt Mark Buijs in Roosendaal geinstalleerd als nieuwe burgemeester van Roosendaal. Tegelijkertijd neemt Frans Backhuijs het stokje tijdelijk over in ons mooie Oosterhout. Waarschijnlijk tot het eind van dit jaar als waarnemend burgemeester.

De vacature procedure wordt opgestart voor een nieuwe burgemeester en dat traject zal naar verwachting tot eind december in beslag nemen. Over deze procedure houden we u later in detail op de hoogte.

Ondertussen wilt u natuurlijk graag weten wie Frans Backhuijs is. Hier even een paar steekwoorden. F.Th.J.M. Backhuijs, geboren in Utrecht 1960, opgegroeid in Maastricht. Studeerde technische natuurkunde en later bestuurskunde, beide zonder diploma. VVD politicus, gemeenteraadslid Eindhoven, fractievoorzitter en daarna wethouder. Uitstapje tussen 2022 en 2004 naar een commerciele functie bij Ballast Nedam. Daarna burgemeester van Oldenzaal en Nieuwegein en als laatste functie was hij waarnemend burgemeester in Leusden. Vanaf vandaag neemt Frans Backhuijs in Oosterhout waar.

Wilt u zijn stem horen en meer over hem te weten komen, stem dan af op ORTS radio om 12.05 uur, want dan is hij telefonisch te gast in het programma Oosterhout vandaag. https://orts.nl/radio/

Foto: Gemeente Oosterhout – Commissaris van de Koning met Frans Backhuijs bij zijn benoeming tot waarnemend burgemeester van Oosterhout.