Eerste raadsvergadering met burgemeester Frans Backhuijs aan het roer.

De term “strak aan de wind varen” komt hier bij mij op.

Frans Backhuijs leidde vanavond zijn eerste raadsvergadering en een bijzondere ook nog, want de perspectiefnota werd hierin besproken. Alle partijen wordt de gelegenheid geboden om hun ideeën en commentaar op de voorstellen in de perspectiefnota duidelijk te maken.

De burgemeester hield redelijk strak de hand aan uitwassen in bijdragen. Over het algemeen werd er gevolg gegeven aan de kortere manier van leiden dan de raadsleden wellicht gewend waren. Iedereen , inclusief de burgemeester moet natuurlijk wennen zo’n eerste keer.

Dhr. Peter de Laat van Voor Heel Oosterhout werd wel even op zijn punten gezet met betrekking tot zijn uitspraken over de ambtenarij. En ook Mw. Hannie Broekhoven kreeg te horen dat zij haar spreektijd niet persé vol hoefde te praten.

Verder verliep deze eerste avond in redelijke harmonie. Morgen wordt de vergadering vervolgd en zal het college een reactie geven aan de partijen en dan een tweede termijn van de raad,

Tot morgen

Foto: Gemeente Oosterhout