Flierefluiten naast de kerk …

Irene Zondag begint in de Vinder een kinderdagverblijf.

Aan het begin van dit jaar werd de verkoop van de Antoniuskerk en het daarbijbehorende parochiehuis De Vinder. Sinds 2017 wordt de kerk al niet meer gebruikt voor Erediensten, tevens werd het onderhoud aan de kerk een aanzienlijke kosten post. Dus werd er besloten de kerk en De Vinder te koop aan te bieden.

Waar alle gebruikers van de Vinder nu hun onderkomen moeten vinden is nog maar de vraag. Zo zijn er De Antoniuszangers, de buurtvereniging Slotjes-Oost en de Werkgroep Armoede. Ook zijn er bijeenkomsten van de gespreksgroep ‘Woord Onderweg’, het secretariaat van de Antoniuskern en niet te vergeten het inloophuis wat een enorme sociale taak vervult. Ook de VinderVakantieDagen en de Sinterklaasactie staan op losse schroeven.

Maar ondertussen is de verkoop van zowel de kerk als De Vinder een feit. Voor de kerk is een invulling gevonden door de herhuisvesting van MOYA kunstmuseum wat nu nog in de Houthallen gevestigd is. Geert Kollau kijkt uit naar de verhuis.

En de Vinder wordt een kinderdagverblijf genaamd de Tuinfluiters. Irene Zondag (eigenaar) heeft haar zaakjes al op orde voor de start hiervan en zij hoopt ergens in het begin van 2025 open te kunnen. Zij besloot in 2022 over te stappen van commerciele sales naar pedagogisch medewerker in de kinderopvang. En nu, na een zware studie en lang zoeken naar de perfecte locatie, gaat het avontuur van het opzetten van een eigen kinderdagverblijf, werkelijkheid worden: te weten KDV de Tuinfluiters.

Foto: KDV de Tuinfluiters