Een brug te ver

Er zijn betonblokken op Ter Aalsterbrug geplaatst want voor vrachtverkeer is deze brug nu echt een brug te ver. Zwaar verkeer, van meer dan 3,5 ton, mag niet meer over de Ter Aalsterbrug vanwege de veiligheid.

De brug werd in in 1944 , tijdens de oorlog door de terugtrekkende Duitsers opgeblazen. Naderhand is er een nieuwe gebouwd, maar toen werden de constructie voorwaarden anders beoordeeld dan dat we dat nu zouden doen. Bij een controle een maand of 2 geleden is gebleken dat niet met 100% zekerheid kan worden gesteld dat zwaar verkeer veilig gebruik kan maken van de brug. 

Daarop is toen direct actie ondernomen door de gemeente en werd de brug afgesloten voor zwaar verkeer. Echter tractoren en vrachtwagens negeerde de borden die daarvoor werden geplaatst, en soms verdwenen de borden ook gewoon. Vandaar dan nu de betonblokken die het eenvoudigweg onmogelijk maken voor zwaar verkeer om nog gebruik te maken van de brug. Fietsers, voetgangers en automobilisten kunnen de brug gewoon gebruiken.

Waarschijnlijk wordt de brug dit jaar aangepakt en verbeterd en kan dan weer open voor zwaar verkeer.

Foto: Gemeente Oosterhout