Expositie Zandsculpturen thema “VREDE”

Dit jaar viert de stichting Stoof haar10 jarig jubileum. Stichting Stoof is in Oosterhout de organisator van o.a. KOM, LIving Statues en de Zandsculpturen in Oosterhout. Voor hun jubileum hebben ze uitgepakt met de expositie van de Zandsculpturen op een wel heel bijzondere en passende plek. De Heilige Driehoek is de gekozen locatie en in het bijzonder de hele mooie en rustige kloostertuin van Sint-Catharinadal aan de Kloosterdreef.

Er werden voor deze gelegenheid, met in het achterhoofd de viering van 80 jaar bevrijding, dan ook 9 unieke zandsculpturen gemaakt door artiesten uit Nederland, Canada en de Oekraïne. Het werk van de kunstenaars is ondertussen afgerond en de kloostertuin is zoals altijd open.

Alle zandsculpturen hebben een link met vrede of met Sint Catharinadal. Zo ook de zandsculptuur van het gotische kasteel “De Blauwe Camer” zeer getrouw nagemaakt. Bij iedere zandsculptuur staat een duidelijke beschrijving. En de omgeving waarin ze zich bevinden is prachtig. Het nodigt uit tot een heerlijke wandeling in een prachtige omgeving. Door de gastvrijheid van de zusters Norbertinessen is deze expositie mogelijk gemaakt.

Foto: Bianca van Dijck / Zandsculpturen.