Repaircafé nieuw in Dorst.

We kennen het fenomeen Repaircafé natuurlijk al geruime tijd in Oosterhout. Het voorziet in een groeiende behoefte om spullen niet zomaar weg te gooien, maar eerst te kijken of ze nog te repareren zijn. Dit is beter voor het milieu en de portemonee. Hierbij valt te denken aan electrische apparaten, maar ook kleding, speelgoed, fietsen etc.

In Oosterhout is het Repaircafé al sinds 2013 een begrip en sparen mensen hun kapotte (en misschien te repareren spullen) dan ook op voor het eerstvolgende Repaircafé.

Het concept bestaat uit een formule waarbij vrijwilligers worden gemobiliseerd met specifieke skills. Iemand is goed in electronica, kleding repareren, electrisch goed onderlegd is, of gewoon handige handjes heeft. Daarnaast zijn er vrijwilligers voor ontvangst en verdeling over de experts en natuurlijk hulptroepen bij het klaar maken en opruimen van de gebruikte ruimte. 86% van alle binnengebrachte spullen wordt ook daadwerkelijk gerepareerd.

Nu krijgt ook Dorst binnenkort zijn eigen Repaircafé in De Klip. Voor deze gelegenheid heeft Dorst hun wijkwethouder Guus Beenhakker uitgenodigd om de opening te verrichten.

Kijk alvast op http://www.repaircafe-dorst.nl. Daar vindt u alle benodigde informatie.

Foto: Repaircafé Dorst