Speelplek Tijmhof/Venkelhof wordt “informeel”.

Er is een bewonersbrief uitgegaan van de gemeente aan bewoners in de omgeving om mee te doen en te denken. Er wordt hierin aan de buurt gevraagd om mee te denken over wat de bewoners zelf het liefste zouden willen ter vervanging van het bestaande speelplekje

Het speelplekje aan de Tijmhof is echt aan vervanging toe en zal tijdelijk worden gesloten en bestraat om ongelukken te voorkomen. Volgens het speelbeleid moet hier een “informeel” concept van spelen komen. Dat wordt echter niet door iedere buurt omarmd. Daarom wil de gemeente graag met de buurt vooraf in gesprek.

De buurt kan gaan voor een buurtinitiatief bijvoorbeeld, waarbij er een ontmoetingsplek komt met buurttuin en -bank, of een moestuin met fruitboompjes, of beweegtoestellen, of een bloemenperk etc. Een Speelplekje informeel of niet, kan natuurlijk ook nog steeds.

Op http://www.doemee.oosterhout.nl staan allerlei mogelijkheden aangegeven. En er is nu nog tijd tot 27 augustus om het met de buurt te bespreken. Op 27 augustus komt ook de buurtbakfiets nog langs om over de mogelijkheden van gedachte te wisselen.

Als je nu al vragen hebt of een goed idee kun je ook mailen naar de buurtmakelaar Carmen Mutsaers c.mutsaers@oosterhout.nl