Oorzaak brand Bredaseweg 38 nog in onderzoek.

Vrijdag ochtend rond 03.16 uur werd er brand gemeld op de Bredaseweg. Meerder brandweervoertuigen rukten hiervoor uit, o.a. 2 tankautospuiten en 1 hoogwerker. 15 minuten later werd de brand opgeschaald naar een ‘middelbrand’.

Op de Bredaseweg 38 wordt al geruime tijd verbouwd aan het pand van de voormalige snookerhal “sportcafé Players” en nog langer geleden “Crisli”, een begrip in Oosterhout met zijn Decap Dansorgel.

Hier zouden 13 kleinere appartementen gemaakt worden en de verbouwing liep gestaag, deze week werd het glas in de benedenverdieping geplaatst. Een goed vooruitzicht dus voor woningzoekenden.

Echter kwam er vannacht een serieuze vertraging in de oplevering. Er werden vernielingen aangericht en waarschijnlijk brand gesticht. Eerder was er ook al een poging gedaan en er werd daarom al meer gesurveilleerd. De brandweer kon vandaag geen verdere mededelingen doen omdat politie en gemeente een onderzoek instellen naar de oorzaak en aanleiding.

Fot: Google streetview en Facebook