60 jarige ROZO radio verzorgde weer een gezellige middag bij ‘De Nieuwe Dag’

Het Sweet Sixteen concept met gezellige muziek, zang en meezingactiviteiten stond op het muzikale menu voor deze middag. Zangeres Mieke van den Boomgaard, ook presentatrice van ROZO radio was aanwezig voor de live zang. Anton Loonen en Ben Smeets zorgden voor het technische gedeelte en de medewerkers van Actief Zorg voor de gezelligheid met een hapje en een drankje.

De Nieuwe Dag is een ontmoetingsplek voor iedereen, je kunt er zomaar binnenlopen voor wat aanspraak, of meedoen met activiteiten die er worden georganiseerd. In het kader van langer thuis wonen is de opdracht van Actief Zorg om alleen thuiswonende te helpen met sociale contacten en zo vereenzaming voor te blijven en samen herinneringen te maken. ROZO radio haakt hierbij aan, door muzikale middagen te verzorgen.

De omroep komt voort uit de ziekenomroep van het verleden, maar bestaat nog steeds. Dit jaar 60 jaar. Zij zijn nu niet meer gevestigd in een ziekenhuis, maar in zorgcentrum De Doelen van MIJZO in Oosterhout. Ook de focus van de omroep ligt nu meer bij zorg en ouderen. Muziek bij ouderen en mensen met dementie werkt verzachtend .

ROZO radio zal later dit jaar het jubileum uitgebreid vieren met haar leden en oud leden. Om deze reden zoekt de organisatie dan ook oud-leden. Maar ook oude foto’s en herinneringen aan die oude omroeptijd, eerst in het St Josef Ziekenhuis, daarna in het Pasteur ziekenhuis, toen Amphia en later de Outflow tijd.

Heb je informatie, foto’s of film materiaal, of heb je zelf bij de omroep programma’s gemaakt, mail dan naar 60jaar@rozoradio.nl

Foto’s: Rozo radio en Actief Zorg