Alpe d’Huzes lopen voor KWF? Gewoon doen!

Op 6 juni hebben Vicky Boelens, Lianne Gouka en Michelle Jansen samen met heel veel andere Nederlandse wandelaars, hardlopers en fietsers de beroemde berg Alpe d’Huzes beklommen. Het doel van de tocht is inzameling van geld voor het KWF, zodat er onderzoek gedaan kan worden naar kanker en behandelingen. In de uitzending van Oosterhout Vandaag van 22 juni kwamen zij vertellen over hun ervaringen.

Om de top te bereiken moeten 1100 hoogtemeters overwonnen worden en dat is gelukt zonder blaren en spierpijn, dankzij de goede voorbereiding en training. Lianne: “we sliepen boven op de berg en dan ga je in vroege ochtend van 6 juni rond half 4 in colonne naar beneden en dan is het pikdonker en zie je duizenden brandende kaarsen langs de weg staan! Vervolgens begint de tocht naar boven en net als in de Tour de France is bocht 7 (de zogenaamde Hollandse bocht) een hele feestelijke bocht met een dj en veel toeschouwers en daar staan ook de meeste kaarsen.”

De drie dames hebben een bedrag van € 8.300 opgehaald en daar zijn ze terecht heel trots op. Vicky: “het is heel overweldigend.” Aan het einde van het interview motiveerde Michelle de luisteraars om volgend jaar mee te doen: “Gewoon doen! Iedereen kan het!”