De eerste EPPO stripdag in Oosterhout

In Theater de Bussel wordt het vandaag, zaterdag 22 juni, een waar stripfestijn.

Voor degenen die het niet weten, is er in Oosterhout een uitgever die zich helemaal toelegt op het uitgeven stripboeken. Iedereen die iemand is in de stripwereld weet de weg te vinden naar Uitgeverij L.

De titels die uit deze uitgeverij komen zijn er letterlijk te veel om op te noemen, daarom slechts een kleine selectie: Uiteraard de EPPO, maar ook Roodhaar, Trollen van Troy, en bijvoorbeeld voor kinderen Suus & Sas, Elsje, Anne Frank etc. Veel strips voor volwassenen zoals in de categorie: horror, humor, specials, thriller, western, een beeldverslag van het Marengo process en nog zoveel meer.

Eigenaar: Rob van Bavel kan uren vertellen over zijn bedrijf en zijn passie en is trots op dit evenement waar ook andere uitgeverijen hun assortiment laten zien, zoals Uitgeverij Xtra, Uitgeverij Saga, Uitgeverij Arboris, Alex van der Steen, DinieZ, Friends II Hold On en Dick Heins met zijn puzzels voor Studio Jan van Haasteren, Het Stripschap en Fee van Drunen.

De verwachting is dan ook dat stripfans van uit heel Nederland en Belgie morgen hun weg weten te vinden naar theater De Bussel want er zijn ook boekpresentaties en signerende tekenaars. En striptekenaars signeren noit alleen maar met hun handtekening, maar ook altijd met een tekeningetje erbij. Dat wordt een strip feestje. https://eppostripblad.nl/eppostripdag/

Johan Westra sprak op 18 mei met Rob van Bavel over deze stripdag. https://orts.nl/radio-programma-gemist/?id=15553174&dt=20240524