Bouwen op de Praxis/Braat-locatie

Stichting Thuisvester en projectontwikkelaar Ten Brinke hebben plannen om op de oude Praxis/Braat-locatie aan de Esdoornlaan vier woontorens te bouwen met in totaal 295 appartementen.

Ontwikkelmanager van Thuisvester Pieter Nissen: “uit onderzoek is gebleken dat het een haalbaar project is, maar de besluitvorming moet nog plaatsvinden. In de gemeenteraadsvergadering van 2 juli aanstaande wordt de gemeenteraad gevraagd om groen licht te geven voor het project.”

Het gaat om vier torens en de hoogste toren telt 14 verdiepingen. Van de 295 te realiseren appartementen komen er 126 in beheer van Thuisvester, zijn er 73 in de categorie middeldure huur/koop en 96 in de categorie dure huur/koop.

Na goedkeuring door de gemeenteraad, volgt er volgens Pieter Nissen een voorlopig ontwerp, een aanvraag van de omgevingsvergunning en dan een definitief ontwerp. Hij verwacht dat er eind 2025 gestart kan worden met de bouw en dat het 3 tot 4 jaar duurt voor alle appartementen gereed zijn.