Vluchtelingen aan het werk

Iwan van de Broek van FreightNed vertelde zaterdag in de uitzending van Oosterhout Vandaag over het project vluchteling aan het werk. Zoals vele bedrijven is ook FreightNed vaak op zoek naar personeel en het idee ontstond om statushouders/vluchtelingen aan een werkplek te helpen: vluchtelingen doen mee in de maatschappij en bieden een oplossing voor het personeelsprobleem.

De gemeente Oosterhout zoekt met regelmatig werkplekken voor statushouders, dus een samenwerking kwam tot stand. Iwan van de Broek: “Ik ben in het project gesprongen en ervoor gegaan, ik ben van de lange adem en dat is ook wel nodig.”

Niet alles verliep even soepel, want er is sprake van een andere cultuur, taalproblemen en een andere werkethiek, maar toch blijft Iwan enthousiast over het project en probeert hij andere bedrijven in Oosterhout te overtuigen om mee te doen. Hij is enorm blij met de hulp van de gemeente in de vorm van jobcoach Carola van den Bosch.