Kaaiendonks Carnavalsmuseum bestaat 10 jaar Gratis tentoonstelling ‘Wij Mienus…

[ad_1]
Kaaiendonks Carnavalsmuseum bestaat 10 jaar

Gratis tentoonstelling ‘Wij Mienus’
bekijken op de 11e van de 11e

De carnavalstentoonstelling ‘Wij Mienus’ opent vrijdag 11 november haar deuren. De Oosterhoutse carnavalsvorst is een van de laatste Bourgondische prinsen, en krijgt nu na ruim zestig jaar een eigen expositie. Tevens wordt op die dag gevierd dat het Kaaiendonks Carnavalsmuseum, gevestigd in het Speelgoedmuseum aan de Zandheuvel, tien jaar geleden is geopend.

Van 17.11 uur tot 21.11 uur is de tentoonstelling gratis te bezoeken. In verband met het ontbreken van Prins Mienus zelf – pas later op die avond wordt bekend wie dat zal zijn – wordt de expositie geopend door ‘het volk van Kaaiendonk’. Daarom wordt om 19.56 uur, en dat is niet toevallig, de openingshandeling verricht door twee monumentale Smulnarren. Een paar dat al zo’n zestig jaar door Kaaiendonk kuiert, en vrijwel de hele Oosterhoutse carnavalsgeschiedenis rondom de Prins, vanaf het begin heeft meegemaakt.

Het avondje elf/elf dweilen, begint dus met een bezoek aan het Speelgoed- en Carnavalsmuseum met het bekijken van de tentoonstelling ‘Wij, Mienus’. Daarna kunnen bezoekers het uitgaanscentrum in dat zich op loopafstand bevindt.

Vanaf 12 november kunnen geïnteresseerden die de tijdelijke carnavalstentoonstelling willen bezoeken alleen gratis naar binnen als ze een toegangskaartje voor het Speelgoedmuseum kopen. Volwassenen betalen 5,50 en 4,50 euro en kinderen vanaf 4 jaar 3 euro. De Museumkaart is geldig, zonder toeslag.[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.