SCO in laatste kwartier onterecht onderuit in stadsderby tegen VV Oosterhout Het…

[ad_1]
SCO in laatste kwartier onterecht onderuit in stadsderby tegen VV Oosterhout
Het winnen van derby niet gegund aan SCO

Zondag 27 november 2016 speelde SCO uit op Sportpark de Contreie tegen plaatsgenoot VV Oosterhout. Een echte derby stond dit weekend dus weer op het programma. De laatste maanden, na de brand op De Contreie, hebben beide clubs nauw met elkaar opgetrokken. Deze middag moest er natuurlijk tegen elkaar gestreden worden op het veld. SCO weet al lange tijd geen derby’s meer te winnen. Ondanks dat SCO zich kranig weerde, de meeste kansen creëerde en over het algemeen de bovenliggende partij was, was de overwinning ook dit keer niet gegund aan de blauw-witten. Ruim tien minuten voor het eindsignaal wist VV Oosterhout de winnende te scoren, waar minimaal een gelijkspel terecht was geweest.

Vlak na het startsignaal kreeg VV Oosterhout de eerste kans. Een overtreding net buiten de zestien leidde tot een vrije trap, die mooi gepareerd werd door SCO-keeper Rodney Schrauwen. Gedurende de eerste helft wist SCO de meeste kansen al combinerend te realiseren, daar waar VV Oosterhout meer gebruik kon maken van vrije trappen rondom het strafschopgebied van SCO. Op de inzet van Stijn Biemans na een kwartier spelen na: een voorzet die hij direct op de slof nam ging enkele centimeters naast.

In de tweede helft kwam het tot minder kansen voor beide partijen. De strijd speelde zich met name op het middenveld af. Wel fel, zoals het hoort in een derby. De spanning in de wedstrijd zat ‘m met name in het feit dat het nog steeds 0-0 stond, beide ploegen aan elkaar gewaagd waren en beide ploegen kans maakte op de openingstreffer. SCO voelde dat hun spel dit keer tot overwinning in een derby kon leiden, of minimaal met een punt naar huis mocht. Tot ruim tien minuten voor tijd Ryan Snoeren van VV Oosterhout wist te scoren. Was er niet gevlagd voor buitenspel, en werd dit signaal door de scheidsrechter genegeerd? In de laatste fase van de wedstrijd drong SCO nog meer aan en wist nog een aantal grote kansen te creëren. Helaas mocht de bal geen doel treffen, en mocht SCO wederom geen derby winnen of gelijkspelen.

Zondag 4 december speelt SCO thuis tegen Waspik, 14.30 uur op Sportpark de Elskens.


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.