OosterhoutVandaag van 10 december

[ad_1

De uitzending van #Ov0z van 10 december 2016 zit er weer op.
Borg Bakker maakte haar debuut als presentatrice bij #Ovoz.
Samen met Willem van Hooijdonk sprak zij met diverse gasten in ons zaterdagmiddag live radiomagazine.
Onze eerste gast was Edwin Zeelenberg die van alles kon vertellen over de Rotary SantaRun die op 17 december gelopen wordt. Edwin vertelde onder andere dat het volledige inschrijfgeld van tien euro naar een van de geselecteerde goede doelen gaat omdat alle andere kosten reeds via sponsoring gedekt zijn. Voor het inschrijfgeld ontvang je een kerstmannen pak waarmee je de SantaRun in stijl kunt lopen. Alle relevante informatie vind je op oosterhout.rotarysantarun.nl
Daarna schoof Chretien Brandt van herensociëteit de Eendragt achter de microfoon. Chretien is drijvende kracht achter de ijsbaan die op de Markt in Oosterhout verrijst.Op 16 december wordt de Ijsmarkt om half zeven ‘s avonds officieel geopend door wethouder Marcel Willemsen.
De vrijwilligers van de Ijsmarkt zorgen voor ijs, muziek, een drankje en een leuk programma op en rond de schaatsbaan. Meer info vind je op ijsmarkt.nl
Peter van Oosterhout en Roel van Rijckevorsel kwamen gepassioneerd vertellen over het initiatief TICOhuis. In het centrum van Oosterhout gaat een wooncomplex voor jongeren met een verstandelijke beperking aan de Mathildestraat gerealiseerd worden. Een plek waar jongeren met een verstandelijke beperking zo zelfstandig als mogelijk met 24/7 professionele begeleiding in een eigen appartement kunnen wonen. Meer informatie, ook voor mogelijke bewoners, is te vinden op de website TICOhuis.nl.
Na het nieuws van vier uur schoven twee leden van het interim bestuur van de ORTS achter de microfoon. Walter van Mook en Wim Christ legden aan Willem en Borg uit dat er veel werk te doen is bij de ORTS. Een van de taken is het bepalen waar de ORTS moet doen voor Oosterhout. De ORTS moet er zijn voor de inwoners van Oosterhout. Zij zijn namelijk de kijkers en luisteraars. Ook deden zij een oproep aan mensen die kunnen bij dragen aan een verbeterslag bij de omroep zich te melden. Technici, cameramensen, editors, ze zijn allemaal welkom om contact op te nemen via info@orts.nl
Daarna was er tijd voor politiek debat. Willem-Jan van der Zanden van GroenLinks, Jelle Alkema van het CDA en Nestor van de raad Cees Noltee gingen o.a. in gesprek over jeugdoverlast, de bromtol, de zorggelden discussie en nog veel meer.

Via https://orts.nl/radio-programma-gemist/ kun je de uitzending van 10 december nog eens op je gemak terugluisteren.
De presentatie was in handen van Borg Bakker en Willem van Hooijdonk.
De techniek in de studio werd verzorgd door Wim Wilthagen. Wim werd hierbij ondersteund door Hans Bellingwout.

Zaterdag 17 december is de volgende uitzending van de zaterdageditie van OosterhoutVandaag. ook deze uitzending zal weer verzorgd worden vanuit de ORTS studio aan de Bredaseweg 108 in Oosterhout.[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.