Mondriaanfonds ondersteunt Biënnale De Heilige Driehoek

[ad_1]

De Mondriaanstichting heeft € 120.000 toegekend aan de kunstmanifestatie die in het najaar van 2017 in De Heilige Driehoek wordt georganiseerd. Het bestuur van de Stichting Kunst in de Heilige Driehoek is bijzonder verheugd met deze bijdrage. Het bedrag is bestemd voor de deelnemende kunstenaars. Het is een substantieel bedrag waarmee de organisatoren zich niet alleen financieel, maar ook moreel stevig ondersteund voelen.

Uit het toekenningsadvies:
“De commissie waardeert dat De Heilige Driehoek als opdrachtgever een eerste Biënnale wil realiseren waarbij hedendaagse kunst wordt verbonden met het spirituele en artistieke erfgoed van de Heilige Driehoek. Ook waardeert zij dat de thematiek van het festival en de wijze waarop het oeuvre van de deelnemende kunstenaars aansluit bij de bijzondere context van de drie kloosters. De opzet van de Biënnale en de plannen op het gebied van de publieksbenadering overtuigen de commissie bovendien dat een nieuw publiek met het festival kan worden bereikt.”

De Stichting zal begin maart haar plannen presenteren aan het publiek.
[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.