Supergewone mensen gezocht in Oosterhout 19 januari informatieavond pleegouders…

[ad_1]
Supergewone mensen gezocht in Oosterhout

19 januari informatieavond pleegouders
Het stadhuis huisvest vier weken lang een expositie die aandacht vraagt voor pleegouderschap. Op donderdag 12 januari opent wethouder Robin van der Helm de expositie. Tijdens de expositieperiode is er op donderdag 19 januari een informatieavond voor iedereen die interesse heeft om pleegouder te worden.

Informatieavond voor ouders
Voor kinderen is het fijn om zo dicht mogelijk bij hun eigen omgeving opgevangen te worden. Daarom zijn er altijd wel pleegouders nodig die er willen zijn voor deze kinderen. Mensen die hier interesse in hebben, zijn welkom op de informatieavond op donderdag 19 januari van 20.00 tot 22.00 uur in het stadhuis (Slotjesveld 1). Aanmelden is mogelijk via pleegzorg@juzt.nl.

Over pleegzorg
Een pleeggezin is een goed alternatief voor kinderen die niet bij hun eigen ouders kunnen opgroeien. Pleegzorg kent verschillende vormen, voor korte en langere tijd, bij crisisopvang en in deeltijd, waardoor maatwerk geboden kan worden bij de hulp aan jeugdigen en hun ouders. Pleegouders zijn nog steeds hard nodig. Want elk kind verdient het om op te groeien in een gezin. Een goede match tussen het kind en het pleeggezin is daarbij heel belangrijk. Op dit moment is Juzt op zoek naar pleeggezinnen voor kinderen vanaf 7 jaar en ouder. Ook worden vaker pleeggezinnen gezocht voor broertjes en zusjes uit één gezin. Pleegzorg is een vorm van jeugdhulp die sinds 2015 onder de verantwoordelijkheid van gemeenten valt.

De reizende expositie
Vanaf 12 januari kun je gedurende vier weken de foto-expositie bezoeken. De expositie met foto’s van kinderen in alle leeftijden zijn afkomstig van de campagne ‘Supergewonemensengezocht.nl’ van Pleegzorg Nederland. De expositie van Juzt reist elke maand verder naar andere gemeenten in de regio.


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.