Nieuwjaarsreceptie GroenLinks Oosterhout Terwijl op 20 januari jl. in Washingto…

[ad_1]
Nieuwjaarsreceptie GroenLinks Oosterhout

Terwijl op 20 januari jl. in Washington DC de beëdiging van de 45ste president van de Verenigde Staten plaatsvond, was het in café ‘De Beurs’ in Oosterhout gezellig druk. Naast de stam- en andere gasten waren er bij elkaar ook zo’n 70 mensen aanwezig ter gelegenheid van de nieuwjaarsreceptie van GroenLinks Oosterhout.
In haar welkomstwoord benadrukte voorzitter Anneth van Bruchem dat de plaatselijke afdeling van GroenLinks weliswaar weinig kan doen aan de minder stabiele en onzekere toestand in de wereld, maar wel veel kan doen in de directe omgeving door samen te werken aan een in ieder geval mooier, fijner en beter Oosterhout. Niet alleen als GroenLinks Oosterhout, maar dus ook samen met anderen, politieke partijen, organisaties en/of individuele Oosterhouters. Het organiseren van activiteiten met de leden zal in 2017 onverminderd worden voortgezet, met bijzondere nadruk op 2e Kamerverkiezing op 15 maart waarbij met de leden, vrienden en de bij het landelijk bureau van GroenLinks aangemelde sympathisanten gestreefd zal worden naar een grote verkiezingswinst en de voorbereiding op de gemeenteraadsverkiezingen in 2018.
Het is traditie geworden dat tijdens deze nieuwjaarsreceptie het ‘Groene Lintje’ met bijbehorende oorkonde wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich op bijzondere wijze inzet voor natuur en/of milieu. Het achtste uit te reiken lintje was dit jaar voor Vincent de Wolff van Sophia’s Tuin aan de Steenovensebaan in Dorst, één van de prachtige, verborgen pareltjes in Oosterhout. In zijn tuinderij verbouwt (en verkoopt) Vincent gezonde verse groente en fruit. Hij doet dat volgens de principes van de biologische landbouw, dus zonder kunstmest en gif en met zorg en respect voor de aarde. Naast verbouw en verkoop beheert en begeleidt hij ook de professionele schooltuin van de vrije school De Strijene in Oosterhout, geeft hij rondleidingen op zijn tuin en organiseert hij werkweken en moestuincursussen, kortom, terecht een ‘Groene Lintje’-winnaar. In zijn dankwoord gaf Vincent nog eens duidelijk blijk van zijn bevlogenheid met en zijn enthousiasme voor zijn ‘groene’ manier van tuinieren.
En ook na het geplande eindtijdstip bleef het nog lange tijd gezellig op de ook dit jaar weer zeer goed bezochte receptie.


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.