Wensboom voor kankerpatiënten en naasten In het kader van Wereldkankerdag 2017…

[ad_1]
Wensboom voor kankerpatiënten en naasten

In het kader van Wereldkankerdag 2017 kunnen patiënten en bezoekers van 3 tot en met 20 februari 2017 een wens achter laten in de wensboom van Amphia. De wensboom is bedoeld voor kankerpatiënten die op deze manier iemand in het zonnetje willen zetten of willen bedanken. De wensboom is te vinden in de centrale hal van locatie Langendijk en locatie Molengracht. Na 20 februari wordt een mooie wens uitgekozen die in vervulling zal worden gebracht.

Wereldkankerdag
4 februari is door de Union for International Cancer Control (UICC) uitgeroepen tot Wereldkankerdag. Een internationale bewustwordingsdag waarop mensen in de hele wereld stilstaan bij kanker. Ook Amphia staat deze dag stil bij de ziekte, de patiënten die met deze ziekte te maken krijgen en de naasten van deze patiënten.

Oncologisch Centrum: samen tegen kanker
Binnen het Oncologisch Centrum van Amphia worden mensen met kwaadaardige aandoeningen (kanker) onderzocht en behandeld. Er zijn verschillende vormen van kanker die ieder op een eigen manier behandeld worden. Een behandeling wordt bovendien op en met de individuele patiënt afgestemd. Om die reden heeft Amphia een aantal expertisecentra gevormd die zich gespecialiseerd heeft in de behandeling van een bepaalde vorm van kanker. Het nieuwe mammacentrum dat sinds kort in Amphia is geopend, is zo’n expertisecentrum. Op deze polikliniek werken chirurgen, oncologen, radiotherapeuten, plastisch chirurgen en verpleegkundigen die zich gespecialiseerd hebben in de behandeling van borstkanker nauw met elkaar samen. Ook de radiologen en pathologen die betrokken zijn bij het mammacentrum hebben specifieke expertise op het gebied van de diagnostiek van borstkanker. Door het samenbrengen van deze expertise kan een patiënt niet alleen rekenen op uitstekende zorg maar kan tevens snel terecht bij de verschillende specialismen. Om stil te staan bij de opening van het mammacentrum wordt op vrijdag 3 februari de eerste wens door een borstkankerpatiënt in de boom gehangen.


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.