De Kaaise Dweildag aanstaande zondag; kom genieten !! In heel Kaaiendonk (het …

[ad_1]
De Kaaise Dweildag aanstaande zondag; kom genieten !!

In heel Kaaiendonk (het Brabantse Oosterhout in carnavalstijden) kondigen al weken achtereen de fleurige posters en flyers de 32e editie van De Kaaise Dweildag aan. Daarop staat al een voorproefje wat u aanstaande zondag allemaal voorgeschoteld krijgt. Op deze zondag de 5e februari vindt traditiegetrouw wederom de ultieme opwarmer voor carnaval plaats. Dweilkapellekus van heinde en verre grijpen deze gelegenheid aan om hun ammezuur nog eens danig op te vijzelen en om de felbegeerde, the one and only Dweilcup in de wacht te slepen. Een kleine 30 dweilbands hebben zich ingeschreven om zich van hun beste kant te laten zien. 13 deelnemende horecazaken waar de bands optreden en aanvullende horecazaken in het centrum die de Dweildag een warm hart toedragen. 17 hapgelegenheden waar de inwendige mens versterkt kan worden. Aan u de keuze waar u gedurende deze zinderende middag / avond wilt verblijven.

Om 12:30 uur begint het voorprogramma traditiegetrouw in La Cantina met op het podium de winnaar van de Dweilcup 2016: De Brulkikkers uit Utrecht, genieten dus! Daarna komt de winnaar van de ‘Jan Melis Publieksprijs 2016’, Panasch uit Uden u verblijden met hun zinderende optreden.
Om 13.11 uur wordt het startsein gegeven voor De Parade vanuit La Cantina naar de Markt. Onze enige echte, onze eigen Miss Kaaise Dweildag Marleen zal samen met De Brulkikkers, en met alle andere bands, deze Parade voorgaan. Op de Markt zal vervolgens een waar muziekspektakel losbarsten; opperspreekstalmeester Gerard Oomen leidt alles in goede banen. Na het gezamenlijk spelen van de ‘Seterse Hei’, wordt om 13:41 uur het startsein “Kaaise Dweildag 2017” gegeven vanaf het podium op de Markt en begint het grootse dweilfestijn in de binnenstad van Kaaiendonk met u als publiek.
Route Defilé: La Cantina – Mathildastraat – Leijsenhoek – Markt

De deelnemende bands komen weer overal ‘uit den lande’ vandaan: Losser, Roelofsarendsveen, Rotterdam, Dordrecht, Utrecht, Berlicum, Rosmalen, Uden, Tilburg, Helvoirt, Eindhoven, Sas van Gent, Breda en natuurlijk uit ons eigen Oosterhout.
Voor de kleintjes is het gratis schminken in café de Pub.
Een deel van de Leijsenhoek zal om veiligheidsredenen afgesloten zijn voor alle verkeer.
Alle optredens in cafés vinden plaats van 14.00 uur tot 18.15 uur. Vervolgens komen alle bands weer terug naar La Cantina, waar om 18.30 uur de prijsuitreiking van de drie prijzen plaats zal vinden: De Dweilcup, De Jan Melis Publieksprijs en Theo’s Paradeprijs.
Hierna gaat het festijn nog door tot in de kleine uurtjes met de enige Kaaise Dweildag Afterparty in Lounge & Dance Café Seven op de Markt; u bent van harte welkom!

De vertrouwde deelnemende zaken zijn: Bar Salerno, Oud Brabant, de Kloek, Brasserie MIX, Lounge & Dance Café Seven, Beurs, Pub, Stammineeke, Stapmolen, Kletserij,’t Zonneke en La Cantina met daarnaast ook de Serre. Ook Binnen en Club Zweet Boeren & Babes.
Omdat dweilen zwaar werk is en je ter versterking trek krijgen in een heerlijk tussendoortje, of na het Dweilen wilt eten, dan kunt je terecht bij Grieks Restaurant Sirtaki, El Toro Negro, Eetcafé Nieuw Oosterhout, Rest. Irodion, Shoarma & Snackbar Opera 2, Eeterij D’n Bal, De Beren, Akropolis, Broodjeszaak Delicious, De Klappeij Bier & Burgers, Bistro & Bowling Merlijn, Five Stars Casino, Frituur Eethuis de Loewe, Stroopwafel Koning (bij Cantina), Frietfeest en Loempia.NL (beide op de Markt).

Voor de loterij die wij jaarlijks houden tijdens de Dweildag, à € 1,- per lot, zijn vele mooie prijzen beschikbaar gesteld.

Mede met de hulp van onze vele vrijwilligers, verkeersregelaars en vele sponsoren zijn wij er in geslaagd om weer een Kaai goed Kaaise Dweildag neer te zetten. Onze dank dan ook aan een ieder.

Voor allerlei info zie www.kaaisedweildag.nl of mail voor info naar: info@kaaisedweildag.nl
Wij wensen alle deelnemers en publiek veel succes en vooral veel leut met het Dweilen.
De cafés brengen alles in gereedheid en wij zijn er klaar voor.[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.