Zonnige 32e editie Kaaise Dweildag: Kaaiendonk bruist! Wat een sfeer! Wat een …

[ad_1]
Zonnige 32e editie Kaaise Dweildag: Kaaiendonk bruist!

Wat een sfeer! Wat een leut! Wat een enthousiasme! De Kaaise Dweildag staat als een huis; niet voor niets al generaties lang dé opmaat naar carnaval.
Wij mochten het afgelopen zondag weer van dichtbij meemaken: de 32e editie van de Kaaise Dweildag. Een mooie opmaat naar de 33e keer volgend jaar.

Voor ons had dit oergezellige en bruisende feestje best wel wat langer mogen duren. En wij denken dat iedereen, die al dweilend door de binnenstad van Kaaiendonk trok afgelopen zondag, daar net zo over denkt. En wij denken dat ook alle kasteleins, die het massaal toegestroomde publiek welkom heette in de drukbezochte leuttempeltjes, daar net zo over denken. En dan niet te vergeten alle enthousiaste dweilkapellekus die van heinde en verre in Kaaiendonk het broodnodige ammezuur komen opdoen voor het naderende carnaval.
Het was genieten. Genieten van Miss Marleen die geheel in stijl tot twee keer toe in een meterslange witte limousine haar opwachting maakte. Genieten van opper preekstalmeester Gerard Oomen die op onnavolgbare wijze met de nodige kwinkslag ieder minuutje aan elkaar praotte. Genieten in alle gastvrije dweil cafeetjes waar het meer dan gezellig was en de drank rijkelijk vloeide. Genieten van al die dweilkapellekus die hun beste beentje voorzetten om de felbegeerde Dweilcup in de wacht te slepen, of er met de Jan Melis Publieksprijs vandoor te gaan.
En het was vooral het massaal toegestroomde publiek dat genoot, in het heerlijke zonnetje in de binnenstad van Kaaiendonk. Zonder publiek geen Kaaise Dweildag!

Maar ook: zonder al onze sponsoren is de Kaaise Dweildag evenmin mogelijk. Stg De Gangmaokers dankt daarom al haar sponsoren voor hun inbreng. Elders in dit katern daar uitgebreide aandacht voor.
De slotfinale was eveneens bruisend: uiteindelijk ging Ladder(s)zat uit Roelofarendsveen er met de Dweilcup vandoor… dat belooft nog wat, want traditiegetrouw gaat Stg De Gangmaokers de gegraveerde Cup bij de prijswinnaars eigenhandig overhandigen. Waar ligt Roelofarendsveen ook alweer…? Juist!!
En dan De Jan Melis Publieksprijs: gewonnen door CV Nog Eentje Dan uit ’t Zandhazendurp Rosmalen. Dik verdiend, wat een prachtig kapelleke dat de show steelt. We hopen dat jullie de Publieksprijs volgend jaar komen verdedigen.
Nieuw dit jaar was de Theo’s Paradeprijs; deze werd gewonnen door Panash uit Uden. Overigens is Panash ook een band die niet meer weg te denken is uit Kaaiendonk; vorig jaar wonnen zij nog de Publieksprijs.
Mede dankzij al onze vrijwilligers is de 32e editie van de Kaaise Dweildag een dag om nog lang te gedenken. Dank allemaal!!
Bezoek onze website voor een sfeervolle impressie van deze prachtige dag: www.kaaisedweildag.nl
En wij zeggen: graag tot volgend jaar. Bent u er dan -ook- weer bij?
Alvast te noteren: zondag 21 januari 2018!


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.