Binnenkort bootcampen in Lukwelpark Sporten in het Lukwelpark wordt vanaf maar…

[ad_1]
Binnenkort bootcampen in Lukwelpark

Sporten in het Lukwelpark wordt vanaf maart gevarieerder met de komst van drie bootcamptoestellen. De toestellen komen er dankzij een samenwerking tussen het project Ideeënstarter, het project Hanze Actief en het Mgr. Frenckencollege. Tijdens de officiële opening in maart zullen deze partijen ook samenwerken. Wethouder Witte (Sport en Openbare Ruimte): ‘Dit is een mooi voorbeeld waarin mensen met ideeën bij elkaar zijn gebracht. Iedereen kan daarvan profiteren door buiten te gaan sporten in het Lukwelpark.’
Samenwerking
Verschillende initiatieven komen bij elkaar met de realisatie van de bootcamptoestellen. De gemeente verbond de initiatieven, faciliteerde de realisatie en betaalt mee. Het Hanze College heeft de afgelopen twee jaar, middels de Sportimpuls-subsidie van ZONMW, met het project Hanze Actief* hun leerlingen gestimuleerd tot een actieve leefstijl: meer bewegen, minder overgewicht en daardoor betere leerprestaties. Peter van Beek, directeur: ‘De jongeren waren zelf aan zet. Op basis van hun eigen interesses en vaardigheden hebben meer dan 200 leerlingen de afgelopen twee jaar activiteiten bedacht, opgezet en uitgevoerd, ondersteund door een docent lichamelijke opvoeding en een buurtsportcoach van Oosterhout in Beweging. Om een actieve leefstijl vol te kunnen houden is de omgeving van de school en de thuissituatie ook belangrijk. Daarom is vanuit het project ook geld vrijgemaakt voor de bootcamptoestellen.

Het Mgr. Frencken College heeft het afgelopen jaar goedkeuring gekregen voor de vernieuwbouwplannen van het schoolgebouw. Het Lukwelpark biedt extra kansen voor de school om een prettige leeromgeving te bieden.
Quincy Meeusen had zijn idee voor een bootcamppark vorig jaar ingediend tijdens het pilotproject De Ideeënstarter van de gemeente. Quincy Meeusen: ‘De drie bootcamptoestellen in het Lukwelpark zijn een mooi begin. Hierdoor worden sporttoestellen toegankelijk voor iedereen en wordt buiten bewegen meer uitdagend en afwisselend. Ik hoop dat meer Oosterhouters hierdoor in beweging komen. Ik train zelf twee keer per week een bootcampclub via mijn bedrijf Q2B-Fit. Ik en andere bootcampclubs kunnen nu een bootcamproute uitstippelen waarin de toestellen worden meenemen. En dat volledige bootcamppark komt er wat mij betreft ook nog wel een keer!’ Om iedereen wegwijs te maken in het gebruiken van de toestellen, zal Quincy binnenkort een clinic verzorgen.
Sporten op school
De bootcamptoestellen bieden de leerlingen van het Mgr. Frenckencollege en het Hanze College extra mogelijkheden. Bij het Hanze College kunnen leerlingen extra sporten. Peter van Beek: ‘Alle leerlingen kunnen aanvullend op het lessenplan kiezen voor twee extra lesuren lichamelijke oefening in de speciale sportklas. Inmiddels doen daar al 50 leerlingen aan mee. De bootcamptoestellen zullen ook zeker door hen gebruikt worden.’
Het Mgr. Frenckencollege zal de bootcamptoestellen gebruiken voor de lessen lichamelijke opvoeding. Pharailda Kokke, rector: ‘We vinden het belangrijk dat leerlingen binnen en buiten de school plezier en succes ervaren in de bewegingslessen. In de bovenbouw kunnen de leerlingen zelfs een keuze maken in het aanbod door middel van een vakkenpakket en sportoriëntatie. Het Lukwelpark gebruiken we regelmatig voor duurlooptraining en bootcamp. De bootcamptoestellen geven daarbij extra uitdaging en variatie.’
*Hanze Actief is voortgekomen uit het project VMBO Actieve Leefstijl, opgezet door VVO, Hanze College, Oosterhout in Beweging onder leiding van projectleider John Dierx (knowhow2share)


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.