OosterhoutVandaag op Zaterdag 1 april ’17 Deze uitzending van Oosterhout Vandaa…

[ad_1]
OosterhoutVandaag op Zaterdag 1 april ’17

Deze uitzending van Oosterhout Vandaag begon al anders dan gepland. Op het laatste moment moest een andere presentator ingevlogen worden. Door omstandigheden moest presentator van dienst Willem Van Hooijdonk verstek laten gaan.
Peter de Hoogh werd van de reservebank gestuurd gisteravond om te gaan warmlopen en ontving vanmiddag in de ORTS studio aan de Bredaseweg diverse gasten. Wim Christ zorgde voor de gasten en serveerde o.a. de koffie die Borg Bakker alvast had klaargezet! En de man achter de knoppen was wederom Wim Wilthagen.

De eerste gasten van deze middag waren Kevin van der Hamsvoord en Tim Albers. Zij gaan van 7 tot 14 oktober in Tanzania de Africa Classic voor Amref Flying Doctors NL fietsen. 400 kilometers fietsen aan de voet van de Kilimanjaro voor het goede doel! Om aan deze race mee te mogen doen moeten deelnemers minimaal 5000,= aan sponsorgeld per persoon inleggen! Een enorm bedrag! Samen doneren Tim en Kevin dus namens hun sponsoren minimaal 10.000,= euro. Daarnaast betalen de deelnemers de reis en de deelname aan de MTB tocht uit eigen zak! Al het opgehaalde sponsorgeld komt dus ten goede aan Amref Flying doctors.
Tim en Kevin doen mee als koppel onder de naam De Jonge Renners Voor Amref. Ze kwamen vertellen over hun beweegreden om zich voor Amref in te zetten en welke activiteiten die zij ontplooien om nog meer sponsoren voor deze geweldige uitdaging te vinden. Want hoewel ze al over de helft zijn wat betreft streefbedrag, kunnen de coureurs nog een heleboel steun gebruiken. Op 9 april 2017 vindt een geweldig evenement plaats in dit kader; dan kun je namelijk Bikkelen voor Amref! Een gezellig, stoer maar vooral sportief evenement op de Warande.

Daarna praatte Peter met een drietal teleurgestelde jongeren uit de Vurhai. Teleurgesteld in de gemeente Oosterhout. Want de verwachting van deze jongens dat er in hun buurtje een fietscrossbaantje gerealiseerd zou worden pakte toch iets anders uit dan zij hadden gehoopt. In de hoop binnenkort weer op een constructieve manier met de mensen van de gemeente om de tafel te kunnen, zochten Carlieto, Ruben en Stefan aandacht voor ‘hun zaak’.

Laatste gast van het eerste uur was Peter Suurland, voorzitter van Open Ateliers Oosterhout (OAO). Peter vertelde o.a. over de veranderingen die het bestuur heeft aangebracht om de Open Atelier Route van 8-9-10 september een daverend succes te maken. De openingsexpositie vindt dit jaar plaats in en rondom een Vlaamse Schuur. Ook heeft OAO voor jongeren een selfiecontest uitgeschreven. Een selfie met als thema ‘Oosterhoutse Kunst’. Meer informatie hierover vindt u op http://www.openateliersoosterhout.nl/organisatie

In het tweede uur waren er twee gasten: Frans Huiijsmans van het Gehandicapten platform Oosterhout (GPO) en Wethouder Marcel Willemsen.
Met Frans sprak Peter o.a. over de dertig jarige verjaardag van het GPO, haar goede relatie met het gemeentebestuur van Oosterhout en het belang van het werk van GPO.Ook was er aandacht voor de informatiemarkt die op vrijdag 14 april georganiseerd wordt. Deze informatiemarkt in de foyer van de Bussel is de officiële aftrap om het 30 jarig bestaan te vieren.

Met wethouder Marcel Willemsen sprak Peter over, hoe kan het ook anders, de plannen die in deze afgelopen week zijn gepresenteerd aangaande de binnenstad. Plannen waarbij iedereen weet dat er iets moet gebeuren in de binnenstad maar waarbij nog niet iedereen is overtuigd van het hoe. Marcel Willemsen sprak de hoop uit dat zoveel mogelijk mensen gebruik maken van de mogelijkheid tot inspraak. ‘Zodat iedere mening telt’, aldus de wethouder. Er is een inspraakperiode van 1 maand.


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.