4 mei dodenherdenking in Oosterhout; herdenkt u mee?

4 mei dodenherdenking in Oosterhout; herdenkt u mee?

Centrale herdenking in stadspark

Het Oosterhoutse gemeentebestuur hoopt dat veel inwoners op donderdag 4 mei a.s. deelnemen aan de dodenherdenking in Oosterhout en de kerkdorpen. In Den Hout, Oosteind en Dorst worden op hetzelfde tijdstip, 18.58 uur, de oorlogsslachtoffers met twee minuten stilte herdacht. Op iedere herdenking is een lid van het gemeentebestuur aanwezig. U bent van harte welkom deel te nemen aan de herdenkingen.

Tijden en locaties Oosterhoutse herdenkingen op 4 mei:
17.40 – 17.50 uur bij de Britse oorlogsgraven aan de Nieuwe Bouwlingstraat;
18.00 – 18.15 uur op het Pools Ereveld aan de Veerseweg;
18.30 – 19.00 uur bij de begraafplaats aan de Houtse Heuvel in Den Hout;
18.40 – 19.00 uur bij monumentje op het Dorpsplein in Oosteind;
18.45 – 19.00 uur bij de Mariakapel aan de Wethouder Van Dijklaan in Dorst;
19.15 – 20.15 uur centrale dodenherdenking; start bij ingang stadhuis vandaaruit gezamenlijk in stille tocht naar het monument in het slotpark voor de herdenking.
Centrale dodenherdenking
Wie wil deelnemen aan de centrale dodenherdenking, wordt tussen 19.00 en 19.15 uur verwacht op het voorplein van het stadhuis. Om ongeveer 19.20 vertrekken de aanwezigen in stille tocht naar het monument in het stadspark. Daar staat een aantal stoelen speciaal voor mensen die slecht ter been zijn. Sprekers tijdens de herdenking zijn burgemeester Stefan Huisman en de Effent-leerlingen Celine de Klerk en Jada Blomont. De Koninklijke Muziekvereniging Harmonie Oosterhout, de Oosterhoutse Nachtegalen en het Gemengd Zangkoor Oosterheide zorgen voor de muzikale ondersteuning. De dodenherdenking wordt afgesloten met het leggen van kransen en bloemen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.