Koploper TSC wint met 0-2 bij stadsgenoot VV Oosterhout

Koploper TSC wint met 0-2 bij stadsgenoot VV Oosterhout

TSC heeft door deze wedstrijd te winnen een heel grote stap gezet richting kampioenschap , maar pas op er zijn nog wel 2 heel belangrijke wedstrijden te gaan. Langs de andere kant, je zou er als Blauw Witte supporter alles voor hebben gegeven voor de wedstrijd om met 0-2 te winnen bij je grote concurrent. VV Oosterhout stond al op een achterstand van 5 punten op TSC maar deed haar sportieve plicht , sterker nog tegen TSC werd er een extra schepje bovenop gedaan. De strijd die onder leiding stond van alleen maar door de KNVB aangewezen leiding werd een felle maar zeker niet een onsportieve wedstrijd. Beide teams hebben blijkbaar voldoende respect voor elkaar, overigens werd er wel op het scherpst van de snede gestreden voor elke meter. In de 25e minuut de 1e echte mogelijkheid voor TSC. De vrije trap van Wouter van Steijn werd in de rebound door Marnix van der Velden in het zijnet geschoten waar heel TSC dacht dat deze kans niet te missen was. Robin van Beijnen zorgde er in de 30e minuut in ieder geval voor dat TSC niet op achterstand kwam, hij stond perfect opgesteld bij de 2e paal en kon de ingeschoten bal dus keurig voor de doellijn weg werken. In de 41e minuut opnieuw een dot van een kans voor Marnix maar ook nu bracht zijn inzet niet het gewenste resultaat. Marnix net terug van langdurig blessureleed heeft blijkbaar nog niet het juiste balgevoel terug , maar ook dat komt weer goed. De 0-0 met rust was ietwat vertekent . Als er een ploeg de meeste kansen had gehad en ook technisch wat meer had laten zien dan was dat TSC. Na de rust kwam Bas Blokdijk in het veld voor Marnix van der Velden. Trainer Ad van Seeters koos daarmee voor nog meer aanvallend voetbal. Blijkbaar was zijn inschatting de juiste geweest. Opnieuw was TSC de bovenliggende partij en Sofyan Asrih wist dit uit te drukken in de 0-1 voor TSC. Een wat rommelig doelpunt voortgekomen uit een scrimmage voor het Oosterhout doel waarbij hun doelman de bal niet onder controle kreeg en Sofyan het meest attent was. Doordat het voor sommige spelers van Oosterhout even een zure appel was kreeg een van hun rood na wat al te lang protesteren tegen de scheidsrechter. Even later kwam VV Oosterhout er heel gevaarlijk uit en leek de gelijkmaker een feit , gelukkig voor TSC was deze keer de doellat de reddende engel. Doelman Yannick Millenaar kreeg heel weinig te doen maar stond er overigens wel wanneer het nodig was. In de 74e minuut de verlossende treffer voor TSC. Op rechts nam Tyron Zschusschen de bal perfect aan speelde de bal in de diepte op Jonathan Yuya die onbaatzuchtig de bal keurig op een presenteerblaadje aanbood aan Sofyan. Hij op zijn beurt schoof de bal op een prima wijze onhoudbaar binnen 0-2. Intussen waren bij TSC Jeroen Martens voor Robin van Beijnen en Martijn Schepers voor Wouter Kops gewisseld. De voorsprong van TSC kwam helemaal niet meer in gevaar en TSC kon de wedstrijd gecontroleerd uit spelen. Komende zondag thuis tegen Waspik moet TSC opnieuw vol aan de bak maar kan het met winst nog grotere zaken doen mede door de winst van vandaag. Beek Vooruit blijft de grote concurrent, VV Oosterhout is met 8 punten achterstand uitgeschakeld voor de titel maar kan via de nacompetitie nog goede zaken doen. Opstelling TSC : Yannick Millenaar,Wouter Kops, Devon van Dam, Wouter van Steijn,Calvin Clemens, Marnix van der Velden, Miquel Dolion, Tyron Zschusschen, Sofyan Asrih,Jonathan Yuya, Robin van Beijnen. HJ


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.