“WORKSHOP” Gospelmuziek in Oosterhout op zondag 21 mei 2017

“WORKSHOP” Gospelmuziek in Oosterhout op zondag 21 mei 2017

Het Oosterhouts koor: “Faith Gospel Singers” organiseert op zondag 21 mei 2017 vanaf 13.30 uur een workshop om mensen kennis te laten maken met Gospelmuziek. Liefhebbers van koormuziek, Gospel in het bijzonder, worden nadrukkelijk uitgenodigd.
Faith Gospel Singers is een gospelkoor dat bestaat uit circa 20 mensen. Het koor is tien jaar geleden opgericht en staat onder leiding van Wibo Hijink. Wibo is ongeveer 15 jaar professioneel actief in de muziekbranche. Hij heeft zich gespecialiseerd in (black) gospel. Hij treedt zowel als dirigent alsook als pianist van diverse gospelkoren in het hele land op. Het Oosterhouts koor richt zich op de traditionele Engelstalige ‘Black Gospel’ muziek. Traditionele ‘Black Gospel’ is muziek die wordt geschreven om een persoonlijke of een gemeenschappelijke overtuiging over christelijk leven uit te drukken, maar ook (in termen van de verschillende muziekstijlen) een christelijk alternatief voor meer publieksgerichte muziek te geven. Het repertoire van Faith Gospel Singers bestaat voornamelijk uit gospels en negrospirituals zoals: Oh Happy Day, This little light, Halllelujah en Amen. De meeste songs zijn swingend, uitbundig, maar soms ook rustig, indringend, waarbij soms een rol is weggelegd voor onze solisten. Eigen inbreng is van groot belang om tot een unieke uitvoering te komen van een nummer. Het koor kenmerkt zich dan ook door groot enthousiasme en inzet, waarbij plezier in zingen voorop staat. Voor ons koor is het niet nodig gelovig te zijn, het gaat ons om het zingen van ‘Black Gospel’. Tijdens onze optredens staan samen enthousiast Gospelmuziek maken en plezier bovenaan.
Om mensen kennis te laten maken met onze black gospelmuziek organiseren wij op zondag 21 mei 2017 tussen 13.30 en 16.30 uur een workshop te Oosterhout, in de Verrijzeniskerk van de Catharinaparochie aan de Vondellaan 43. Na de workshop is er, na een korte pauze, aansluitend om 17.00 uur een viering van woord en gebed in de Verrijzeniskerk. Gezamenlijk laten we dan tussen 17.00 en 18.00 uur de gerepeteerde songs horen aan eventuele liefhebbers (familie / vrienden) en/of onszelf. We sluiten af met een hapje en drankje. De kosten voor deelname aan de workshop bedragen € 10,00 per persoon.
Voor de workshop kunt u zich aanmelden via info@faithgospelsingers.nl of telefonisch via onze secretaris Petra Siemons tel: 0162-450975. Verdere informatie over ons koor vindt u op www.faithgospelsingers.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.