Babbeltruc

Babbeltruc

Afgelopen maandag hebben twee mannen getracht een bejaardenwoning aan De Braak binnen te komen. Volgens wijkagent Nardy Kapitein gaat het mogelijk om een babbeltruc, waarbij de mannen zich uitgaven voor gemeenteambtenaren. Wees gewaarschuwd en geef het door aan de ouderen in je omgeving dat ze niet in deze babbeltruc trappen! Ben je alsnog slachtoffer? Doe dan altijd aangifte bij de politie.
Wat kan ik doen bij een babbeltruc?
Wees voorzichtig: open de deur niet helemaal en gebruik een kierstandhouder of deurketting.

Vraag altijd een legitimatiebewijs als iemand namens een instantie of bedrijf komt. Medewerkers van banken, verzekeringsmaatschappijen, thuiszorginstellingen en dergelijke komen nooit zonder afspraak bij u thuis voor financiële zaken. Vraag hen later terug te komen en bel naar de instantie om hun verzoek te controleren. Geef nooit uw pinpas en/of pincode af. Bewaar altijd uw pinpas en pincode apart. Laat onbekenden niet binnen, hoe betrouwbaar of onschuldig ze ook ogen. Er zijn verhalen bekend van kinderen die vragen of iemand wil meewerken aan een werkstuk en er vervolgens vandoor gaan met geld en sieraden. U kunt hen vragen terug te komen als u niet meer alleen thuis bent.Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.