Geen fietsbrug Zwaaikom, bestemmingsplan Wilhelminahaven opnieuw aangenomen

Geen fietsbrug Zwaaikom, bestemmingsplan Wilhelminahaven opnieuw aangenomen

Woensdagavond heeft de Gemeenteraad de nota over de Zwaaikom aangenomen. Er komt geen fietsbrug Vrachelen II-Zwaaikom. Deze brug zou ongeveer 4 miljoen euro gaan kosten en dat is financieel onverantwoord vindt naast wethouder van der Helm ook de meerderheid van de Raad. Wel haalde een voorstel van de VVD het om ruimtelijk wel rekening te houden met een dergelijke brug om binnen max 5 jaar nog eens goed naar de haalbaarheid dan te kijken.

Wilhelminahaven
Verder werd ook het bestemmingsplan Wilhelminahaven opnieuw vastgesteld. Dit was nodig omdat de Raad van State een streep zette door het eerdere plan. Er was te weinig gekeken naar de effecten op de verkeersituatie aan de Bredaseweg en e.v.t windhinder. Dhr van Ginneken GBV maakte bezwaar tegen het plan, net als GL en Groen Brabant. van Ginneken, die steun kreeg van enkele omwonenden op de tribune, illustreerde zijn verhaal met enkele recente foto’s van de dagelijkse file op de Bredaseweg. Wethouder Willemsen kreeg het groene licht van de Raad en zegde toe dat in het mobiliteitsplan de verkeersafhandeling zeker wordt meegenomen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.