Inloopavond in café Oud Brabant op woensdag 5 juli 2017 Leijsenhoek wordt gede…

[ad_1]
Inloopavond in café Oud Brabant op woensdag 5 juli 2017

Leijsenhoek wordt gedeeltelijk heringericht

Zoals het er nu naar uitziet gaat de gemeente Oosterhout vanaf februari 2018 (na carnaval) een gedeelte van de Leijsenhoek (tussen de Mathildastraat en de Markt/Waterloostraat) herinrichten.

In het aangegeven gedeelte van de Leijsenhoek ligt ondergronds een gietijzeren gasleiding die vervangen moet worden. Omdat de hele straat daarvoor op de schop moet, is besloten om meteen de kwaliteit van het gebied te verbeteren.

Het plan is om de gasleiding en het straatwerk te vervangen, de straat iets anders in te richten en om groenvoorzieningen in de straat aan te brengen. Ook zullen er fietsbeugels en geleide-lijnen voor slechtzienden worden aangebracht. Het gebied krijgt het karakter van voetgangersgebied waar gemotoriseerd verkeer te gast is. In samenspraak met vertegenwoordigers vanuit de plaatselijke horeca, ondernemers uit de straat, vertegenwoordiging van bewoners, Gehandicapten Platform Oosterhout (GPO) en OCS De Smulnarren is een schetsontwerp gemaakt dat tijdens de inloopavond wordt toegelicht.

Inloopavond
Op woensdag 5 juli a.s. houdt de gemeente Oosterhout een inloopavond in café Oud Brabant, Leijsenhoek 11. U kunt tussen 20.00 uur en 21.30 uur binnen lopen om de tekeningen van de nieuwe inrichting te bekijken en eventuele vragen te stellen of opmerkingen te maken.

Na de inloopavond kunt u alle informatie over bovengenoemde herinrichting terugvinden op de gemeentelijke website www.oosterhout.nl via inwoners > openbare ruimte > jaarprogramma openbare ruimte > projecten > herinrichting Leijsenhoek. Tot 20 juli a.s. is het mogelijk om een reactie te geven.


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.