#OosterhoutVandaag stond zaterdagmiddag in het teken van de plannen om de binne…

[ad_1]
#OosterhoutVandaag stond zaterdagmiddag in het teken van de plannen om de binnenstad te versterken. Wethouder Marcel Willemsen en stadsmanager Stefan van Aarlen verzorgden de aftrap.

Daarna kwamen pandeigenaren Tonnie Waas (in Arendshof 1) en Louis Vermijs (HAMO) ondernemers Audrey Kroon (Mad Hat), Wim Melis (reformhuis Broeders) en Dre de Jong (Chefz) aan het woord.

In het tweede uur kwamen alle politieke partijen aan bod. In het eerste blok waren dat Cees Noltee (Groen Brabant), Marleen Hemmer (D66), Ruben Jacobs(CDA) en Peter Bogerd (GBV).

Daarna konden Anton van Opzeeland (PvdA), Peter de Laat (Gemeentebelangen), Marijn Louwersen (Groen Links) Alexandra Beekers (SP)en Jan Peters (VVD) hun mening geven.

Tijdens de discussie kwam het Parkeerbeleid veel aan de orde. Insprekers pleiten voor verlagen van de tarieven of de mogelijkheid om kort parkeren op bepaalde plaatsen gratis te maken. Ook werd vaak over de rol van de handhavers gesproken in plaats van bonnenschrijvers zouden zij meer een gastheer / vrouw moeten zijn. Er werd aangedrongen op snelheid maar ook op zorgvuldigheid. Er zijn drie scenario’s die allemaal uitgaan van het verkleinen van het aantal vierkante winkelmeters en het ontmantelen van het Bouwlingcenter. De verschillen zitten de overige delen van de binnenstad die wel of niet tot het kernwinkelgebied blijven behoren. Dinsdag wordt de visie in de Raadsvergadering besproken.


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.