Bovensteweg voor onderhoudswerkzaamheden enkele weken dicht Vanaf maandag 24 ju…

[ad_1]
Bovensteweg voor onderhoudswerkzaamheden enkele weken dicht

Vanaf maandag 24 juli wordt de Bovensteweg vanaf de Burgemeester Elkhuizenlaan/Pasteurlaan tot aan de Max Havelaardreef in beide richtingen afgesloten wegens grootschalig onderhoud. De werkzaamheden duren naar verwachting tot zondag 13 augustus. Verkeer vanaf de Pasteurlaan en Burgemeester Elkhuizenlaan kan wel gewoon over de Bovensteweg naar de A27 en vice versa.

Wat gaat er gebeuren?
Het asfalt van de Bovensteweg en van de op- en afrit bij de Pasteurlaan/Burgemeester Elkhuizenlaan is versleten en wordt vervangen door een nieuwe geluidsreducerende asfaltlaag. Hierbij worden ook extra maatregelen getroffen aan de fundering om toekomstig onderhoudswerk te beperken.

Bij de viaducten boven de Hoofseweg en Statendamweg worden voegovergangen vervangen; rondom een aantal voegen zitten grote schades die voor onveilige situaties zorgen. De voegwerkzaamheden zijn zeer arbeidsintensief en weersgevoelig wat zorgt voor de lange uitvoeringsperiode van ruim drie weken.

Aan de betonnen tunnelbak (onder de Pasteurlaan) worden nu geen (onderhouds)werkzaamheden verricht. Dit jaar wordt daar eerst onderzoek uitgevoerd naar het beton en de voegen om vast te stellen welke maatregelen daar nodig zijn. Hierbij wordt ook bekeken of en zo ja hoe de ervaren geluidsoverlast ten gevolge van de tunnelbak verminderd kan worden.

Met het vervangen van het brugdek van de Weststadbrug over het Wilhelminakanaal worden de aanwezige gaten en scheuren weggenomen. De voegovergangen van de brug naar de weg worden waar nodig vervangen door nieuwe voegconstructies. Tijdens deze werkzaamheden blijft het fietspad over het kanaal wel gewoon in gebruik.

Structurele aanpak ongewapend beton
Het asfalt op de Bovensteweg is in het verleden op een van oorsprong betonnen (provinciale) weg aangebracht. Een deel van die betonweg is indertijd zonder wapening erin aangelegd en dit veroorzaakt scheurvorming in het bovengelegen asfalt. Die scheuren treden vaak al binnen enkele jaren na aanleg van een nieuwe asfaltlaag op, waarna ze gevuld moeten worden om ernstigere schades te voorkomen. Om dit periodieke onderhoud met bijkomende verkeershinder in de toekomst te verminderen wordt dit probleem van het ongewapende beton komende zomer structureel aangepakt. Dit zorgt tijdens de uitvoering voor extra geluid en trillingen, omdat de aannemer het ongewapende beton met zwaar materieel spanningsvrij gaat maken. Na het spanningsvrij maken wordt een asfaltwapening aangebracht die de betonplaten bijeenhoudt en de krachten van het verkeer gaat opvangen zodat het nieuwe asfalt langer meegaat.

Op de volgende locaties wordt het ongewapende beton aangepakt:
Oprit + invoegstrook vanaf de Burgemeester Elkhuizenlaan naar de Bovensteweg;
Uitvoegstrook + afrit vanaf de Bovensteweg naar de Pasteurlaan;
Hoofdrijbaan Bovensteweg tussen de tunnelbak en het eind van de invoegstrook/uitvoegstrook van de Burgemeester Elkhuizenlaan/Pasteurlaan;
Uitvoegstroken vanaf de Bovensteweg tot aan de afrit naar de Statendamweg, zowel de noordelijke als de zuidelijke rijbaan;
Invoegstroken naar de Bovensteweg van het einde van de oprit vanaf de Statendamweg, zowel de noordelijke als de zuidelijke rijbaan.
De op- en afritten bij de Statendamweg zelf zijn, op enkele kleine schades na, nog in goede staat en worden nu niet opnieuw geasfalteerd.

Aanpassing verkeersregelinstallatie Max Havelaardreef-Bovensteweg
Bij de kruising Bovensteweg- Max Havelaardreef wordt bij de verkeerslichten een voetgangersoversteek aangebracht. De oversteekplaats komt naast de fietsoversteek vanaf De Wijsterd naar het fietspad aan de noordzijde van de Bovensteweg te liggen. Hiervoor wordt de verkeersregeling aangepast. Voor de doorstroming van het autoverkeer zal dit geen merkbaar effect hebben, omdat het aantal overstekende voetgangers beperkt is.

Verkeersomleidingen
Het verkeer van en naar Weststad, Den Hout en Statendam wordt omgeleid via de A27 en A59. Het overige verkeer wordt voornamelijk via het Oosterhoutse hoofdwegennet omgeleid. Ondanks de rustigere vakantieperiode is de verwachting dat het op enkele wegen, zoals de Wilhelminalaan en de centrumring druk wordt. Daarom wordt bij de kruising Statendamweg- Strijenstraat tijdelijk een verkeersregelinstallatie geplaatst. Deze is vooral bedoeld om de brandweer snel doorgang te kunnen bieden en wordt in gebruik genomen zodra de verkeerssituatie daar om vraagt.


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.