Aanrijding letsel met beknelling Europaweg-Beneluxweg. Meldingen waar de politi…

[ad_1]
Aanrijding letsel met beknelling Europaweg-Beneluxweg.

Meldingen waar de politie met zwaailicht en sirene ter plaatse gaat en eerste hulp verleend. Niet anders dan anders zou je zeggen tot je hoort dat er ook twee collega’s bij betrokken zijn dat maakt de rit er naar toe toch anders. Wat ga je aantreffen, hoe zijn de slachtoffers er aan toe. Gelukkig zie je dan dat hulpvaardige burgers eerste hulp bieden en alle slachtoffers op hun gemak stellen. Lof, ontzettend veel lof, voor deze burgers. Ondanks dat je collega’s betrokken zijn bij het ongeval is het op dat moment zo snel mogelijk schakelen, geen tijd voor emotie, en in de chaos handelen.

Al snel kwamen diverse hulpverleningsinstanties ter plaatse, ambulance, brandweer en zelfs de trauma-helikopter lande bij de Mc Donalds. Perfecte samenwerking tussen alle diensten en ontzettend hard gewerkt in het belang van de slachtoffers.

Gelukkig nemen dan de collega’s van de Verkeer Ongevallen Analyse van een andere eenheid de technische kant van de aanrijding over en kun je dat een beetje los laten. Blijft natuurlijk staan dat er nog heel veel op papier moet en het werk dus niet stopt.

Uiteindelijk is het ambulancepersoneel dan zover dat alle slachtoffers stabiel zijn en naar het ziekenhuis kunnen worden vervoerd. Een van ons gaat dan mee want je laat je maatje niet alleen. Gelukkig na diverse onderzoeken in het ziekenhuis blijkt dat alle slachtoffers geen blijvend letsel overhouden aan deze aanrijding en dat er uiteindelijk maar een iemand ter observatie hoeft te blijven.

Ondanks de goede afloop en de perfecte hulp van diverse burgers toch ook een negatieve ervaring. Wat bezielt mensen om van het leed van een ander foto’s en video’s te maken. Wil je dit thuis op de tv terug kijken of vind je dit stoer om aan vrienden te laten zien op Facebook met allerlei kortzichtig commentaar. Diverse mensen die door ons weggestuurd werden vonden het vervolgens ook nog nodig om dan een grote mond open te trekken. Wat bezielt deze mensen.
Natuurlijk is het op de openbare weg en natuurlijk kunnen wij als politie niet alles verbieden maar een beetje respect tonen aan mensen die ter plaatse aan het werk zijn en levens proberen te redden dat zouden we toch voor elkaar over moeten hebben. En dan maar niet te spreken over de slachtoffers die op dat moment geen NEE kunnen zeggen tegen het feit dat ze bij iemand op zijn mobieltje staan.

Fotografeer en maak opnamen met verstand en respect.


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.