Roomse Zolderschatjes roepen herinneringen op Het Speelgoedmuseum heeft momente…

[ad_1]
Roomse Zolderschatjes roepen herinneringen op

Het Speelgoedmuseum heeft momenteel een bijzondere extra expositie in huis. Geïnspireerd door de Biënnale in de vlakbij gelegen Kloosterdriehoek, zijn de Roomse Zolderschatjes tevoorschijn gehaald. Het zijn miniaturen van kelken, monstransen, altaartjes en kazuifels waarmee kinderen rond 1950 ‘misje’ speelden.

Het zien van al die attributen en zeker ook het filmpje van patertje Tonny, zal bij menige bezoeker uit van oorsprong katholieke gezinnen herinneringen oproepen van het vrolijke maar ook serieuze rollenspel.

De expositie ‘Roomse Zolderschatjes’ is nog tot en met 29 oktober te zien in een extra gecreëerde ruimte in de gang. Met het toegangskaartje van de Biënnale krijgen bezoekers 20% korting op de entree van het museum aan de Zandheuvel. Museumkaarthouders hebben altijd vrij toegang. Op zaterdag en zondag tijdens de Biënnale is er ook de mogelijkheid in het Museumcafé een eenvoudige lunch te gebruiken.

Openingstijden Speelgoedmuseum dinsdag tot en met zaterdag van 13 tot 17 uur en zondag van 11 tot 17 uur.[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.