#OVOZ op verjaardagsvisite bij MEK Oosterhout 7 oktober kwam Oosterhout Vandaa…

[ad_1]
#OVOZ op verjaardagsvisite bij MEK Oosterhout

7 oktober kwam Oosterhout Vandaag live vanuit het MEK aan de Veerseweg. Reden hiervoor was de 25ste verjaardag van de Kinderboerderij/Educatief centrum.

Het was een drukke bedoening aan de Veerseweg. Buiten werd de nieuwe ganzenvijver geopend door dhr. Jansen. Binnen schoven diverse gasten aan tafel.

Presentator Peter de Hoogh sprak als eerste met vicevoorzitter/penningmeester Marja Coolen van het MEK over het belang van de kinderboerderij met educatieve functie en de voortdurende strijd om de eindjes aan elkaar te knopen. Maar ook hoe fantastisch het is dat bij het MEK iedereen terecht kan en voor iedereen wel een taakje te vinden is. “we kijken naar wat iemand wel kan, en niet naar wat hij niet kan”;

Met Hans Stadhouders van het Oosterhoutse Bijengilde sprak Peter over de drie bijenvolken die hij verzorgt bij het MEK. Het belang van bijen werd in dit gesprek wel erg duidelijk: bijen zijn essentieel voor de bestuiving in voedselketen. Vandaar dat Hans zijn uiterste best doet om iedereen die het horen wil te vertellen dat bijen geen akelige steekbeesten zijn maar onmisbare beestjes.

Drie enthousiaste dames van Musicalvereniging Con Brio kwamen vertellen over de voorstelling Shrek die 13,14 en 15 oktober in Theater de Bussel op de planken staat. Sandra de Vaan-Blokzijl, Merel Bloemsaat en de 13jarige Jelke de Vaan gaven ons een inkijkje in wat er bij komt kijken om zo’n enorme productie op de bühne te brengen. Wilt u het spektakel gaan aanschouwen? Ben er dan snel bij. Info over kaartverkoop vindt u op de Facebook pagina van Con Brio of bij theater de Bussel.

Els Wolterbeek en Hanny kwamen vertellen over de Dag van de Duurzaamheid die op zaterdag 14 oktober plaatsvindt. Duurzaamheid is geen keuze meer, volgens deze twee betrokken dames. “Anders is het te laat voor onze planeet. Onze planeet is een kwetsbaar bolletje” Diverse groene ondernemers en instellingen presenteren zich 14 oktober in de Groene Winkelstraat op de Heuvel in Oosterhout

In het tweede uur sprak Peter ook met Ellen Waas. Zij is een van de vaste krachten van het MEK Oosterhout. Zij vertelde volop over de verzorging van de vele dieren, het begeleiden van de .vele vrijwilligers, zorgen voor stagiaires en het geven van voorlichting aan groepen kinderen.

Daarna zaten MEK voorzitter Connie Raaijmakers en wethouder Mark Vissers aan tafel.Connie, al25 jaar voorzitter van het MEK vertelde desgevraagd het meest trots te zijn op het feit dat “voor iedereen met een rafeltje, hoe groot of klein dan ook”, een plekje is op het MEK. “Dat was helemaal niet het plan”, volgens Raaijmakers. “maar het heeft zich zo ontwikkeld en dat is bijzonder waardevol”.
Wethouder Vissers deelt het enthousiasme voor het MEK.
“Ook voor mij begon hier als jochie het besef dat de fossiele grondstoffen van onze planeet niet onuitputtelijk zijn”. Het belang van een educatiecentrum als het MEK bestempelde vissers als bijzonder waardevol voor Oosterhout. De wethouder was minder enthousiast over de traagheid waarmee de overheid haar duurzaamheidsvoornemen weet te realiseren. “Er moet nog een boel gebeuren”, aldus de milieu wethouder.
Waar Mark Visser weinig over kon of wilde vertellen was de oorzaak van de breuk met de landelijke SP waartoe bestuur en fractie van de lokale SP fractie hebben besloten. “Dit traject loopt al bijna een jaar. Maar de tijd om hierover veel te zeggen is nog niet rijp”, liet Vissers doorschemeren.
Vissers bracht namens de gemeente Oosterhout de felicitaties over aan scheidend voorzitter Connie Raaijmakers. Over twee weken draagt zij met een gerust hart de fakkel over aan Marja Coolen.

Het team van Oosterhout Vandaag bestond deze uitzending uit technici Martin Veenstra, Wim Wilthagen en Hans Bellingwout. Louky Hulsker zorgde voor de gastenopvang en nam de samenstelling voor haar rekening.Peter de Hoogh was de presentator van dienst.
de uitzending van 7 oktober valt terug te luisteren via https://orts.nl/radio-programma-gemist/
[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.