Week van de Veiligheid in Oosterhout succesvol afgesloten Gemeente, politie en …

[ad_1]
Week van de Veiligheid in Oosterhout succesvol afgesloten

Gemeente, politie en brandweer hebben de Week van de Veiligheid zaterdag 14 oktober 2017 succesvol afgesloten tijdens ‘Tent op de Markt’. Tijdens de warenmarkt op de Markt kregen bezoekers aan de tent informatie over brandveiligheid, het laten uitvoeren van Home Safety Checks, inbraakpreventie en senioren en veiligheid. De brandweer was aanwezig met een tankautospuit. De tent is goed bezocht met een constante aanloop van bezoekers. Mede dankzij de inzet van diverse buurtpreventieteams kijken de gemeente, politie en brandweer terug op een mooie Week van de Veiligheid.

Tijdens de jaarlijkse Week van de Veiligheid (altijd in week 41) zijn de buurtpreventieteams, politie, brandweer en gemeente actief geweest met diverse activiteiten. De middagen stonden in het teken van verkeersveiligheid. Er zijn door de hele gemeente controles geweest op snelheid en parkeren. Zo ook rond de basisscholen, met overwegend positieve reacties van ouders.

In de avonduren is er ingezet op inbraakpreventie. Zowel door gerichte voorlichting door de politie als door voetjesacties door de buurtpreventieteams. Gelukkig hebben we geconstateerd dat de bewoners van Oosterhout steeds alerter worden en zijn er weinig openstaande voertuigen, deuren en ramen aangetroffen.

Dit jaar is er speciaal aandacht besteed aan het informeren van winkeliers en kleinere ondernemingen over de preventieve maatregelen zij kunnen treffen. Hierbij is ondernemers vanuit het ministerie van Veiligheid en Justitie in samenwerking met het Centrum voor Criminaliteitspreventie en veiligheid het aanbod gedaan om door een onafhankelijke deskundige een scan te laten uitvoeren waarin gecontroleerd wordt op zwakkere plekken in de organisatorische, bouwkundige, elektronische en digitale veiligheidsmaatregelen van de onderneming. Dit kan dan uitmonden in concrete tips en aanbevelingen. Deze scans worden uitgevoerd in de week van 6 november. Aanmeldingen kunnen nog gestuurd worden naar vkb@hetccv.nl


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.