Winkelactie “Een boodschap voor een ander” Onder het motto “Een boodschap vo…

[ad_1]
Winkelactie “Een boodschap voor een ander”

Onder het motto “Een boodschap voor een ander” organiseert Goederenbank De Baronie, in de volksmond ‘de voedselbank’, dit jaar weer voor de dertiende keer, een inzamelactie en wel op: 23, 24 en 25 NOVEMBER 2017 DE ACTIE In supermarkten in Oosterhout, Dongen, Raamsdonksveer, Geertruidenberg en ‘s Gravenmoer worden producten ingezameld voor mensen die in armoede leven. Het winkelend publiek wordt gevraagd de actie te ondersteunen door iets extra’s te kopen en aan de Goederenbank ter beschikking te stellen. Het gaat om droge en houdbare ongekoelde basisproducten. Voorbeelden hiervan zijn: rijst, meel, koffie, thee, cacao, suiker, zoet beleg voor op brood, chocomelk, yoki-drink, schoonmaakmiddelen, waspoeder en toiletartikelen zoals tandpasta en shampoo. WAAROM DEZE ACTIE In een tijd waarin mensen vanuit de gedachte van individualisering geacht worden hun eigen boontjes te doppen, is het haast vanzelfsprekend dat sommigen buiten de boot vallen. Een oorzaak is b.v. ongeletterdheid, anderen hebben geen sociaal netwerk van waaruit zij ondersteunt worden, weer anderen hebben te kampen met langdurige ziekten. Kortom, redenen genoeg waarom in deze regio dringend behoefte is om zo’n 300 gezinnen te ondersteunen met o.a. een wekelijks voedselpakket. NIEUWE VRIJWILLIGERS Elk jaar zet een groot aantal vrijwilligers zich in om deze winkelactie tot een succes te maken. Ook leerlingen van het Monseigneur Frencken College (3VWO) uit Oosterhout steken met veel enthousiasme de handen uit de mouwen. Dit is unieke kans voor u om iets te betekenen voor mensen met (financiële) noden, die in uw straat kunnen wonen. Wilt u ook een dagdeel (of meerdere) mee doen, dan kunt u voor meer informatie bellen met de coördinator Anita: 06 4358 6984 of 0162 471 937. U kunt ook een mail sturen naar gb@stillearmoede.org Om deze actie opnieuw succesvol te doen verlopen zoeken we zo’n 300 enthousiaste vrijwilligers. Deze actie is alleen mogelijk door uw inzet. Doet u mee?


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.