Langer zelfstandig wonen Huurders van Thuisvester die in een eengezinswoning wo…

[ad_1]
Langer zelfstandig wonen

Huurders van Thuisvester die in een eengezinswoning wonen en beperkingen ervaren in het zelfstandig wonen kunnen een afspraak maken voor een maatwerkgesprek om hun woonbehoefte te bespreken. Verschillende oplossingsrichtingen kunnen aan de orde komen. Dit kan zijn een aanpassing in de woning, verwijzing naar een zorg- of welzijnsinstelling of doorstromingsurgentie aanvragen.
Om doorstroomurgentie aan te kunnen vragen moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

1 of 2 persoonshuishoudens van wie één persoon 65 jaar of ouder is;
geen overlast of betaalachterstand;
de woning die achtergelaten wordt moet minimaal 3 slaapkamers hebben;
nieuwe woning moet appartement/grondgebonden seniorenwoning zijn met max. 2 slaapkamers;
voldoen aan passendheidscriteria.
(1-persoonshuishouden met een inkomen tot € 22.200 en een 2-persoonshuishouden met een inkomen tot € 30.150 kunnen een woning huren met een maximale huurprijs van € 592,55).

Als urgentie wordt toegekend gaat Thuisvester op zoek naar een geschikte woning en krijgt de huurder twee keer een aanbieding waarbij mogelijk rekening gehouden wordt met de woonwensen. De huidige woonduur en inschrijfduur zijn daarbij niet relevant. Huurders die verhuizen met een doorstroomurgentie betalen in veel gevallen dezelfde kale huurprijs voor de nieuwe woning als voor de achtergelaten woning.

Afspraak maken?
Huurders die een afspraak willen maken voor een maatwerkgesprek kunnen contact opnemen met Meintje van Bakkum via de klantenservice 085 20 20 777.


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.