Oosterhout Vandaag op Zaterdag Zaterdag 16 december werd tussen 15.00 en 17.00 …

[ad_1]
Oosterhout Vandaag op Zaterdag
Zaterdag 16 december werd tussen 15.00 en 17.00 uur Oosterhout Vandaag weer live uitgezonden vanuit café de Apotheek met de navolgende onderwerpen:

-Wordt het Amphiaziekenhuis in Oosterhout nog verder uitgekleed? We vroegen het Bert Schuur van het Ouderenplatform. Hij roept op om delen van het ziekenhuis te behouden en een goede invulling te geven aan de vrijgekomen verdiepingen b.v. Voor ouderen die na een operatie verder moeten herstellen.

-Bewoners uit Dorst, Dion van der Sanden, Desiree Dillen en Fien Havermans die langs de spoorlijn wonen, vertelden over de recente scheuren die zijn ontstaan in hun woningen, nadat de NS een nieuwe type trein in gebruik nam. Hun acties bracht hen al tot landelijke media aandacht onder andere in Hart van Nederland. Ze hebben in elk geval nu de aandacht van Pro Rail die hun klachten serieus lijkt te nemen.

-Koninklijk Koor Aurora geeft samen met het Oosterhouts Mannenkoor een kerstconcert op vrijdag 29 december 2017 om 19.30 uur in de Vredeskerk aan de Rulstraat. Wim Avontuur vertelde over deze sprankelende avond met gevarieerd Kerstrepertoire.

-Rene Rijksen van café de Apotheek vertelde over de gezellige Kerstmarkt en kooroptredens die zondag 17 december plaats vinden op de Markt. Ook in de ijshal zijn dan weer diverse activiteiten.

-Nabeschouwen raadsvergadering en vooruitblik naar de verkiezingen met Clemens Piena Gemeentebelangen, Anton van Opzeeland PvdA en Maarten Hooijmaijers Oosterhout Samen. Er werd onder andere gesproken over de Armoedebestrijding kinderen en het nieuwe bedrijventerrein aan de Everdenberg Oost. De drie gasten stellen zich ook voor de komende verkiezingen weer beschikbaar voor eens plaats in de Raad. Maarten doet dat namens de nieuwe partij Oosterhout Samen. Binnenkort maken zij hun programma en lijst bekend. De PvdA maakt a.s. maandag hun lijst bekend. Gemeentebelangen volgt een dag later.

Presentatie: Willem van Hooijdonk
Techniek: Hans Bellingwout
Redactie: Ad Evers en Louky Hulsker[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.