ACTIE TEGEN SLUITING SCHOLEN IN SLOTJES-MIDDEN Ouders, verzorgers en andere bel…

[ad_1]
ACTIE TEGEN SLUITING SCHOLEN IN SLOTJES-MIDDEN

Ouders, verzorgers en andere belanghebbenden voeren aanstaande woensdag (20-12-2017) actie tegen de voorgenomen sluiting van RKB de Biëncorf en OBS de Kameleon. Actievoerders zullen om 12.15 uur verzamelen bij de hoofdingang van het Oosterhouts gemeentehuis om duidelijk te maken dat ruim 165 kinderen niet aan hun lot mogen worden overgelaten.
Het vrolijke geluid van spelende kinderen dat tijdens de pauzes klinkt op de schoolpleinen van RKB de Biëncorf en OBS de Kameleon, zal over niet al te lange tijd plaatsmaken voor stilte. Tenminste, als het aan het schoolbestuur van Delta-onderwijs Oosterhout ligt. Afgelopen week werd bekend dat het schoolbestuur met ingang van volgend schooljaar de enige twee basisscholen in Slotjes-Midden wil sluiten.
Ouders hoorden afgelopen week als reden voor sluiting dat dit schooljaar door verhuizingen al veel kinderen naar andere scholen zijn gegaan, waardoor minder geld te besteden is aan het onderwijs. Een dalend leerlingaantal, zo is het argument, leidt tot een vermindering van kwaliteit in onderwijs. Dat klinkt logisch: beide scholen hebben los van elkaar een mager leerlingaantal. Toch is het gedeelde leerlingaantal van de scholen (zo’n 165 kinderen) genoeg om ten minste één school te vullen. Een samenvoeging van beide scholen wordt echter niet overwogen en redenen hiervoor zijn volstrekt onduidelijk.

De spreiding van basisscholen in Oosterhout is nu goed, maar met het verdwijnen van de twee scholen aan het Slotjesveld ontstaat er een enorm gat. Voor inwoners van de Slotjes en delen van Oosterheide ligt geen enkele Oosterhoutse basisschool meer in de buurt, terwijl sommigen juist naar die wijken zijn verhuisd, of er zijn blijven wonen vanwege de scholen. Ouders moeten straks veel langere afstanden afleggen om kinderen te halen en brengen en leerlingen kunnen minder makkelijk zelf naar school en huis. Ook is het nog maar de vraag of andere scholen in Oosterhout de toestroom van extra leerlingen aankunnen. KBS de Westhoek, de Deltaschool die het dichtst bij de Biëncorf en de Kameleon ligt, huurt momenteel al lokalen op een andere locatie, omdat de school de laatste jaren zo fors is gegroeid. Delta-onderwijs heeft beloofd ouders nog verder te zullen informeren over scholen in de omgeving, met een avond of middag waar andere Deltascholen zich presenteren. Daarna worden ouders geacht voor april 2017 de inschrijving bij een andere school te hebben afgerond. Deze oproep tot aanmelding bij andere scholen binnen krap drie maanden, staat echter haaks op wat Delta schrijft in een brief aan de Gemeenteraad van Oosterhout op 14 december: Afhankelijk van de keuze van ouders en leerlingen voor een nieuwe school zijn wij voornemens om aan het Stoţjesveld één onderwijslocatie op te houden als dislocatie van één van de ontvangende scholen.

De Fractie van Gemeentebelangen Oosterhout stelde afgelopen week direct vragen aan het college, waarin zij het college er nog aan herinnerde dat op 18 december 2012 de raad de motie van Gemeentebelangen “School als spil van de wijk” unaniem gesteund heeft.
Ouders, kinderen en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om woensdag aan te sluiten bij de actievoerders voor het Gemeentehuis. Er is dan ook mogelijkheid de petitie “Behoud van basisonderwijs in Slotjes-Midden” te tekenen (ook via petities.nl).


[ad_2]

Source

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.