Marit Heesbeen is de 500.000ste bezoeker van Bibliotheek Theek 5 Oosterhout De …

[ad_1]
Marit Heesbeen is de 500.000ste bezoeker van Bibliotheek Theek 5 Oosterhout

De nieuwe bibliotheek Oosterhout heeft vandaag de half miljoenste bezoeker ontvangen sinds de opening van de bibliotheek op 29 november 2015. Bibliotheek Theek 5 speelt een steeds grotere maatschappelijke rol en biedt naast boeken ook workshops, cursussen en lezingen op diverse terreinen. Wethouder Vissers van de gemeente Oosterhout verwelkomde vandaag de vijfhonderdduizendste bezoeker; Marit Heesbeen. De studente toegepaste psychologie kwam boeken voor haar studie lenen en was blij verrast.

De bibliotheek Oosterhout, een vestiging van Theek 5 is sinds ruim 2 jaar gevestigd in De Bussel samen met het Theater en VVV Oosterhout. In de oude bibliotheek kwamen 140.000 bezoekers per jaar. Daarna zat de bibliotheek bijna twee jaar in een tijdelijke huisvesting en daar steeg het bezoekersaantal naar 180.000 per jaar. In de nieuwe bibliotheek komen 240.000 bezoekers per jaar over de vloer. Een stijging van 70% ten opzicht van de bezoekersaantallen in de oude bibliotheek.

De stijging van de bezoekersaantallen in de nieuwe bibliotheek is toe te schrijven aan het diverse aanbod van producten en diensten en de ruime openingstijden: de bibliotheek is van maandag t/m vrijdag open van 10 u tot 20 u. Op zaterdag van 10 u tot 17 u en op zondag van 13u tot 17u. De bibliotheek biedt bovendien voor de inwoners een aantrekkelijke verblijfsruimte met een mooie en verrassende inrichting. Wij kunnen ook wel concluderen dat de bibliotheek de huiskamer van de stad is geworden en dat Oosterhouters trots zijn op hun bibliotheek.

Maatschappelijke rol
Door het nieuwe beleid, met 3 duidelijke programmalijnen, speelt de bibliotheek een steeds grotere maatschappelijke rol en is daarmee partner in persoonlijke ontwikkeling. Er lopen diverse projecten die inspelen op leesbevordering, die laaggeletterdheid terugdringen en mediawijsheid vergroten. Dit alles met als doel om mensen deel te kunnen laten nemen aan de maatschappij. In de bibliotheek vinden dagelijks activiteiten plaats die vrijwel altijd samen met andere (maatschappelijke) partners worden georganiseerd. Daarnaast programmeert de bibliotheek workshops, cursussen en lezingen op diverse terreinen. Zowel voor de jeugd als de volwassenen.


[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.