Oosterhout en Merelbeke nieuwe etappeplaatsen van de BeNe Ladies Tour Van donde…

[ad_1]
Oosterhout en Merelbeke nieuwe etappeplaatsen van de BeNe Ladies Tour

Van donderdag 19 tot en met zondag 22 juli 2018 wordt de vijfde editie van de BeNe Ladies Tour verreden. Het wordt uitkijken naar de opvolgster van Marianne Vos. In deze internationale wedstrijd voor vrouwen met het 2.1 UCI-statuut op de kalender, wordt uitgepakt met enkele opvallende nieuwigheden.

De wedstrijd gaat van start in het Nederlandse Oosterhout. In de straten van deze gemeente, gelegen in de schaduw van Breda, staat op donderdag 19 juli in de vooravond de proloog op het programma. In Oosterhout hebben ze heel wat ervaring met het organiseren van wielerwedstrijden want eerder passeerde er ook al de Eneco Tour en de Boels Rental Ladies Tour.

Daags nadien wijken de rensters uit naar België en meer bepaald naar Merelbeke waar de roots ligt van Jolien D’hoore. De drievoudige Belgische kampioene, die deze rittenwedstrijd al twee keer kon winnen, wordt er alvast één van de toppers aan de start. “Mijn supporters krijgen niet veel de kans om me aan te moedigen in eigen streek. In de BeNe Ladies Tour zal dit dus wel kunnen en ik ben alvast blij om dergelijke topkoers in mijn omgeving te kunnen rijden” stelde Jolien D’hoore in een eerste reactie. Op deze tweede dag staat de koninginnenrit geprogrammeerd op een parcours met enkele stevige kuitenbuiters uit het Vlaamse voorjaar.

Op zaterdag 21 juli trekt de karavaan naar het Meetjesland. Op de nationale feestdag wordt er in Sint-Laureins eerst een korte rit verreden, ideaal voor de sprintkanonnen, waarna ‘ avonds nog een individuele tijdrit op het programma prijkt. Net zoals de voorgaande jaren wordt de finale op zondag 22 juli opnieuw in Zelzate verreden.

Rittenschema:

Donderdag 19 juli 2018: Proloog in Oosterhout
Vrijdag 20 juli: rit in lijn in Merelbeke
Zaterdag 21 juli: rit in lijn en avondtijdrit in Sint-Laureins
Zondag 22 juli: finalerit in lijn in Zelzate


[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.