Cees Noltee doorbreekt namens Groen Brabant de rad…

[ad_1]
Cees Noltee doorbreekt namens Groen Brabant de radiostilte omtrent het vertrek van ex burgemeester Huisman

Verklaring Groen Brabant omtrent gedrag burgemeester Huisman
Groen Brabant doorbreekt de radiostilte die is ontstaan na de mededeling van Stefan Huisman zelf dat hij per direct ontslag zou nemen. Hij voelde zich daartoe gedwongen omdat naar buiten was gekomen dat mensen zich beschadigd voelde door zijn gedrag en daar melding van hadden gemaakt. In de media is te lezen dat het dan om gedrag gaat die onder de noemer #metoo te scharen valt.

Als andere reden gaf hij aan dat hij alcohol genuttigd had terwijl hij piketdienst had.
Groen Brabant heeft diep respect voor de vrouwen die met hun verhaal naar buiten zijn gekomen. Hier is namelijk veel moed voor nodig. We zien dat er onder burgers heel wat frustratie gaat ontstaan omtrent de communicatie vanuit gemeente en politiek. Men wil onder andere antwoord op de vraag hoe de politiek in kon stemmen met een tweede termijn voor de burgemeester terwijl de politiek op de hoogte was van zijn gedrag bij drankgebruik.

De politiek bezint zich op een gezamenlijk antwoord. Gezien de ernst van de feiten is Groen Brabant van mening dat niemand gebaat is bij een soort van polderconstructie als antwoord, waarbij partijbelangen zeker niet vergeten zullen worden. Uiteraard waren we op de hoogte van het drankgebruik van de burgemeester. Gezien wij na een raadsvergadering geen gebruik maken van de gebruikelijke naborrel, en niet op personeelsfeesten van de gemeente zelf komen, hebben we niet alles met eigen ogen kunnen aanschouwen. De geruchten over de stapfratsen van de burgemeester die uit zijn drankgebruik voortvloeide waren ook ons ter ore gekomen. Daarmee konden we niet meer dan wachten op het moment dat mensen zich daadwerkelijk als klokkenluider kwamen melden.
We vinden het ook niet meer dan normaal dat mensen vervolgens antwoord eisen op de vraag hoe je met die wetenschap een persoon willens en wetens aan een tweede termijn kan laten beginnen. Groen Brabant zou dolgraag antwoord op die vraag willen geven, maar zou zelf een strafbaar feit plegen omdat ze daarmee de zwijgplicht van een verkiezingscommissie doorbreekt. De enige manier om de burger het antwoord te geven, waar ze recht op heeft, is het opheffen van die zwijgplicht. Alleen dan kan er volledig duidelijk worden wat er zich achter de coulissen heeft afgespeeld.

Groen Brabant
Cees Noltee


[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.