Subsidie voor tien Brabantse rijksmonumenten Ook …

[ad_1]
Subsidie voor tien Brabantse rijksmonumenten
Ook De Gekroonde Bel krijgt subsidie

Tien Brabantse monumenten krijgen in totaal ruim 3,1 miljoen euro restauratiesubsidie van de provincie. Gedeputeerde Henri Swinkels overhandigde de beschikking dit weekeinde persoonlijk aan vertegenwoordigers van Brouwerij De Gecroonde Bel in Oosterhout (272.847 euro), Fort Altena in Werkendam (400.000 euro) en de Maria Magdalenakerk in Geffen (237.190 euro). Zeven andere monumenten ontvingen de beschikking per post.

De subsidie is bedoeld voor restauratie en instandhouding van rijksmonumenten. Gedeputeerde Henri Swinkels (Leefbaarheid en Cultuur): “De verbindings- en verbeeldingskracht van erfgoed is de basis voor ons erfgoedbeleid. Brabant is bezaaid met erfgoed, van oude kloosters en fabrieken tot forten en molens. Al dat erfgoed vertelt iets over onze identiteit, maakt ons verleden zichtbaar en verbindt ons er mee. Dat willen we zichtbaar maken en houden.”

Verhalen
Daarbij ligt de focus van de provincie op vier verhaallijnen: Religieus Brabant, Bevochten Brabant, Bestuurlijk Brabant en Innovatief Brabant. “We investeren juist in erfgoed dat een belangrijke rol speelt in deze verhalen van Brabant. Deze restauratieregeling past daar in. Bij de tien monumenten die nu subsidie krijgen, zitten met de Sint-Jan in den Bosch (248.204 euro) , de Grote Kerk in Breda (217.972 euro) ook twee van onze vier topmonumenten, alle vier absolute iconen van de Brabantse geschiedenis”, aldus Swinkels.

De overige monumenten die een subsidie ontvingen zijn de Bartholomeuskerk in Waspik (400.000 euro), het Klooster Oude Dijk in Tilburg (325.628 euro), de stuwen in het Peelkanaal (onderdeel van de Peel-Raamstelling, 400.000 euro), Vredelust in Tilburg (400.000 euro) en De Wamberg in Berlicum (201.207 euro). Bij alle monumenten wordt de subsidie gebruikt voor restauratie en instandhouding, zoals het vervangen of restaureren van zaken als daken, gevels en ramen.


[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.