TSC pakt dik verdiend een te schrale winst 3-2 teg…

[ad_1]
TSC pakt dik verdiend een te schrale winst 3-2 tegen counterend Waspik

Vandaag dan eindelijk de kans voor TSC om thuis revanche te nemen tegen Waspik dat vorig seizoen TSC thuis op een gelijkspel hield en daarmee de kans op een kampioenschap voor TSC vergalde. Van meet af aan begon TSC sterk en zette druk op de verdediging van Waspik. Tot na amper 6 minuten de eerste uitbraak van Waspik en wat voor een. De TSC verdediging speelde slordig en de Waspik voorwaartse deden wat ze moesten doen , met een geweldig afstandschot was het Luuk Molenschot die de 0-1 onhoudbaar voor Yannick Millenaar binnen schoot. Daarna was het alleen maar meer TSC dat aan viel en Waspik loerend op die ene counter . Jeroen van Leijsen miste alleen voor de doelman , Pascal Ippel schoot alleen voor de Waspikse doelman op hem en in de rebound op de paal. Berry de Ram alleen voor de doelman schoot in het zijnet . Calvin Clemens schoot vanaf de 16 hoog over. Het wilde maar niet lukken . Sterker nog bij een van de sporadische uitvallen van Waspik was het de uitblinkende Joey huisveld van TSC die de bal van de lijn wist te halen. Een mooi afstandschot van Pascal Ippel werd uit de kruising geranseld door de uitblinkende Waspik doelman. Met nog 5 minuten te gaan voor rust kreeg TSC eindelijk loon naar werken. Een verre ingooi van aanvoerder en de altijd solide spelende Wouter van Steijn belande binnen de 16 en een van de Waspik verdedigers maakte overduidelijk en weliswaar per ongeluk, hands. De toegekende strafschop werd perfect binnen geschoten door Pascal Ippel 1-1 .

Wel fijn om in ieder geval de rust in te gaan met een gelijke stand. Na de thee leek TSC echt los gebarsten. Al binnen 2 minuten werd het 2-1 door een goed genomen hoekschop van Pascal Ippel , het was de met de week beter spelende Wouter kops die beheerst de 2-1 binnen schoot. Echt genieten was het 2 minuten later . Devon van Dam gaf een pass van achteruit over wel 40 meter naar Joey Huisveld. Die nam op zijn beurt de bal in een keer op een fabelachtige manier gelijk mee in de ruimte op links en zijn perfecte voorzet kwam terecht bij Berry de Ram. Berry kopte de bal onhoudbaar boven in de kruising en bracht daarmee TSC op een 3-1 voorsprong. Dit soort doelpunten zie je eigenlijk nooit op de amateurvelden, genieten van de bovenste plank. De combinatie en afronding waren er om van te smullen. TSC ging wisselen, Bas Blokdijk kwam voor Pascal Ippel en even later kwam Joury den Boogert voor Berry de Ram .

Doordat TSC daarna vergat om verder uit te lopen en de mooiste kansen onbenut liet was het opnieuw Waspik dat nog wel bleven loeren op dat ene kansje. En natuurlijk kwam dat er , een vrije trap van ver buiten de 16 werd haarscherp in het doelgebied gebracht . Daar waar ik dacht dat de TSC doelman Yannick Millenaar de bal wel zou weg stompen scoorde Waspik met een kopbal de 3-2. Met nog 15 minuten te gaan ga je dan toch even twijfelen, het zal toch niet gebeuren, TSC vele malen sterker en Waspik dadelijk met een counter TSC aftroeven. Gelukkig kwam het ook niet meer zover. TSC bleef het spel beheersen en speelde de wedstrijd solide uit.

De 3-2 was een schrale afspiegeling van de werkelijke stand van zaken in het veld. Niet getreurd, de 3 punten zijn binnen en TSC kan volgende week uit bij RWB weer goede zaken doen als het daar kan gaan winnen. We blijven in de race voor alles en nog wat !! Opstelling TSC : Yannick Millenaar, Wouter Kops, Devon van Dam, Jari van Helvoort, Joey Huisveld, Jeroen van Leijsen, Calvin Clemens, Marnix van der Velden, Pascal Ippel, Wouter van Steijn, Berry de Ram. HJ.


[ad_2]

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.